Yamaçlı bilmecesi! Muhtarlar iletti sonuç alınmadı! Bu kez bakın kim devreye girdi?

MHP Milletvekili Baki Ersoy, Yamaçlı Deresi'nin yağışın bol olduğu dönemlerde taştığını ve vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye, 'Mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışma yapılmış mıdır?' diye sordu.

Yamaçlı bilmecesi! Muhtarlar iletti sonuç alınmadı! Bu kez bakın kim devreye girdi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Talas İlçesine bağlı Yamaçlı Mahallesi'nde bulunan Yamaçlı Deresi'nin özellikle yağışın bol olduğu dönemlerde taşması sonucu mağduriyetler yaşandığını söyledi. 
Bu konuda can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi gerektiğini belirten Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye konuyla ilgili sorular yöneltti  e cevap istedi.
“Söz konusu derenin, yerleşim yeri içinden de geçmesinden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi adına, Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğüne daha önceki yıllarda muhtarlarımız tarafından gerekli başvurular yapılmıştır” diyen Ersoy, Bakan’dan şu sorularına yanıt istedi: Bahsi geçen bölgede Bakanlığınızın, geçmiş yıllarda yaşanan mal kayıpları ile ilgili hasar tespit çalışması olmuş mudur?Tespit edilen kayıplar doğrultusunda maddi mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışma yapılmış mıdır? Yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için bölgede ıslah çalışması yapılması planlanmakta mıdır?  Planlanan bir çalışma var ise, ilgili çalışmaların hangi tarihte başlaması planlanmaktadır?