Bakan açıkladı: Kayseri'de de faaliyete geçecek

Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı Binasının Temel Atma Töreninde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, başkanlığın yakında Kayseri'de de faaliyete geçeceğini açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Bakan açıkladı: Kayseri'de de faaliyete geçecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Samsun’da katıldığı Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı binasının temel atma töreninde adalet ve adli tıp yatırımlarıyla ilgili de bilgi verdi.

Bakan açıkladı: Kayseri'de de faaliyete geçecek

Bakan Tunç, dönemin İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Belli döneminde, ilk kez 2019 yılında Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Öğr. Üyesi Hızır Aslıyüksek’in Kayseri ziyaretinde gündeme gelen Kayseri Adli Tıp Grup Başkanlığı konusunda da bilgi verdi. “Adli tıp sadece ceza hukuku alanında değil, özel hukuku alanında da önemli bilirkişi hizmeti veriyor ve bu anlamda da özellikle maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve vatandaşlarımızın hak kayıplarının önlenmesi anlamında önemli hizmet veriyor” diyen Bakan Tunç,  2002 yılında Adli Tıp Kurumunun 6 olan grup başkanlığının 25’e çıkartıldığını belirterek, “Trabzon, Antalya, Erzurum, Van, Diyarbakır, Hatay grup başkanlıkları, Rize, Yozgat şube müdürlüklerinin de yeni hizmet binalarını önceki yıllarda hizmete açtık. İzmir'de de adli tıp grup başkanlığının yeni hizmet binası tamamlandı. Yakın zamanda onu hizmeti açacağız. Aynı zamanda Denizli ve Bursa'da inşaatları tamamlamak üzereyiz. Onların da önümüzdeki aylarda açılışlarını yapacağız. Diğer yandan Konya, Tekirdağ, Sakarya, Kayseri, İstanbul, Anadolu ve Şanlıurfa’da adli tıp grup başkanlıklarının yakın bir zamanda faaliyete geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.