Bakan'dan Kayseri'ye yeni OSB müjdesi! Açılış imzası atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'de kurulacak yeni OSB hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bakan'dan Kayseri'ye yeni OSB müjdesi! Açılış imzası atıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de kurulması planlanan ve yapımına devam edilen 4.Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili Bakan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Adının Erciyes olarak açıklandığı Kayseri’nin 4. OSB’sinin Gömeç Bölgesine yapılacağı açıklanmıştı.  Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci de, yaptığı açıklamada “Kayseri - Sivas karayolunun 25. kilometresinde, Bünyan'a 19 kilometre mesafede, sağlam zemin üzerine yapılacak olan OSB'mize bin 450 civarında sanayicimiz tarafından ciddi bir talep geldi" diye konuşmuştu. 

Bakan'dan Kayseri'ye yeni OSB müjdesi! Açılış imzası atıldı

Hedef 10 bin kişi…

Kocasinan ilçesi Gömeç Bölgesine yakın bir alana yapılacak olan yeni OSB’de 10 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Belirlenen alanın demiryolu ve çevreyoluna yakınlığının yeni yatırımcıları için cazip olacağı da ifade ediliyor.

Bakan'dan Kayseri'ye yeni OSB müjdesi! Açılış imzası atıldı

Yönetim kurulu belirlenmişti

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından çalışmaları yürütülen ve Kayseri’nin 4. OSB’si olarak kurulan Erciyes OSB’nin Müteşebbis Heyet Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri geçtiğimiz günlerde belli olmuş ve ilk toplantısını gerçekleştirmişti. 

Vali Yardımcısı Şenol Esmer Müteşebbis Heyet Başkanlığına seçilirken, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimici ise Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığına seçildi. Ardından Erciyes OSB Yönetim Kurulu Üyeleri belirlenmişti. 

Bakan'dan Kayseri'ye yeni OSB müjdesi! Açılış imzası atıldı

Kacır’dan OSB açıklaması

Kayseri’ye kurulacak 4.OSB ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’dan dikkat çeken açıklama geldi.  Türkiye’nin farklı bölgelerinde yeni OSB açılışları için imzalar atıldığını vurgulayan Bakan Kacır, şöyle konuştu:
“Bugün itibarıyla Aksaray Gülağaç, Gülpınar, Sarıyay OSB’leri, Antalya Kaş Gıda OSB, Denizli Çivril OSB, Kayseri Erciyes OSB, Nevşehir Avanos Kapadokya OSB ve Samsun Terme OSB’nin kuruluş kararlarını imzaladık. Böylelikle ülkemiz planlı sanayi alanlarına bin 87 hektarlık ilave bir alanda oluşturmuş olduk. Bu şehirlerimize, ülkemize ve sanayimize hayırlı olsun.”

Bakan'dan Kayseri'ye yeni OSB müjdesi! Açılış imzası atıldı

Sanayi alanlarını büyütme konusunda kararlı olduklarını dile getiren Bakan Kacır, sanayicinin yatırım yeri taleplerini en uygun koşullarda sağlamaya çalıştıklarını anlattı. Ülke yüzölçümünün sadece binde 3,5'uğunu OSB alanlarının kapladığı bilgisini paylaşan Kacır, şunları kaydetti:

“Hedefimiz halihazırda ülke yüzölçümünün binde 3,5'u halinde olan planlı OSB alanlarını yüzölçümün yüzde 1 düzeyine çıkarabilmek. Hazırlamakta olduğumuz sanayi alanlarını master planlar ile planlı sanayi alanlarını genişleme ve kurgu alanlarını tren ve karayolu ile birlikte tasarlayacağız. Kamu özel iş birliğini de içeren alternatif finansman yöntemlerini de harekete geçireceğiz. Sanayi alanlarımızı genişletirken OSB’lerin enerji arz güvenliğini sağlayacak adımları da birlikte atıyoruz.”