Bakan açıkladı: Kayseri'de 3 bin 994 şüpheliye işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya uyuşturucu ile mücadele konusunda Kayseri rakamları açıkladı. Bakan Yerlikaya 3 bin 994 kişiye işlem yapıldığını paylaştı. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Bakan açıkladı: Kayseri'de 3 bin 994 şüpheliye işlem yapıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kayseri’deki uyuşturucu ile mücadele kapsamında rakamları açıkladı. Bakan Yerlikaya son 5 yılda hayatını kaybeden kişi sayısını ve 2022 yılında gerçekleştirilen uyuşturuxu ile mücadele çalışmalarını paylaştı. 

Bakan açıklamasında; “Kolluk kuvvetleri, suç ve suçlularla mücadele kapsamında 7 gün 24 saat çalışma esasına göre, kanunların vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görev yapmakta olup adli ve idari makamların talimatları doğrultusunda gerekli işlemleri gerçekleştirmektedir. Her geçen gün değişen suç türleri ile etkin mücadelesini sürdüren kolluk kuvvetleri, yeni uzmanlık birimlerini oluşturmakta ve kendini sürekli yenileyerek verilen görevleri yerine getirmektedir.

Uyuşturucu ile mücadelede kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla ‘2018- 2023 Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı’ Sağlık Bakanlığı koordinesinde ilgili tüm kurum/kuruluşların iş birliği ile hazırlanıp yürürlüğe konulmuştur. Uyuşturucu ile mücadele alanında çalışmalarımız ise çok yönlü bütüncül bir anlayışla sürdürülmekte olup birimlerimizce yürütülen operasyonel çalışmalar (Narkotım ve Alan Denetimi Projesi) Yanında, Toplumu Mücadele Sürecine Katma Yönünde (Narkorehber Narkotır, Narkonokta, Narkolog, Narkoyarışma, Narko 191, Uyuma, En İyi Narkotik Polisi: Anne vb.) bilgilendirme faaliyetleri de gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda 2022 yılında Kayseri ilinde 377 faaliyet düzenlenmiş, 34.348 kişiye ulaşılmıştır.

Narkotimler aracılığıyla başta öğrenciler ve gençler olmak üzere uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğini önleme çalışmaları kapsamında risk analizi yöntemi ile belirlenen okulları önü ve çevresinde uygulamalar yapılmakta, Milli Eğitim Bakanlığı ile "Güvenli Okul Güvenli Gelecek" projesi yürütülmektedir.ba

Kayseri ilinde uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak 2022 yılında 2.749 olayda 3.994 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.”

Özdemir sormuştu
Bakanlık, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili İsmail Özdemi’in, Kayseri’de son 5 yılda uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı ve 2022 yılında uyuşturucu ile mücadelede noktasında yapılan çalışmaları hakkında soru önergesi sunmuştu. Bakanlık Özdemir'in soru önergesine yanıt verdi. 

Bakan açıkladı: Kayseri'de 3.994 şüpheliye işlem yapıldı.

İşte Özdemir’in soru önergesi:
Bakan açıkladı: Kayseri'de 3.994 şüpheliye işlem yapıldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın yanıtı:Bakan açıkladı: Kayseri'de 3.994 şüpheliye işlem yapıldı.