Ataman: Ekonominin kitabını yazanlar bu tablo sizin eseriniz!

İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, beraberindeki partililerle birlikte Felahiye ilçesinde vatandaşları dinledi. Esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Ataman, 'Felahiye'de sokaklar bomboş, dükkanlar kapalı, esnaf ise geçim derdinde' dedi.

Ataman: Ekonominin kitabını yazanlar bu tablo sizin eseriniz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Divan Başkanlarımız ile birlikte Felahiye İlçe Başkanlığımızı ziyaret edip ardından ilçe esnafımızın dertlerini, isteklerini dinledik” diyen İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, “Felahiye’de sokaklar bomboş, dükkanlar kapalı, esnaf ise geçim derdinde. Şehir merkezine kıyasla ilçelerimizde ekonomik darboğazın etkisini daha fazla görüyoruz. Felahiye’de açık kasap kalmamış. Market sahipleri bizlere 60 bin ile 300 bin TL arasında değişen veresiye defterlerini gösteriyor, sürekli değişen fiyatlar nedeniyle etiket yetiştiremediklerini söylüyor. Fırıncı artan un ve maya fiyatlarından şikayetçi, ‘Geçen sene 140 liraya aldığım unu bu yıl 270 liraya alıyorum ama fiyatlara yansıtamıyorum’ diyor. Bir dükkanda sohbet ederken ‘Cebinizde kaç lira var?’ diye sorduğumuz gençlerin birinin cebinden 1.5 TL diğerinden 20 TL çıkıyor. Emekli ise hayat pahalılığından şikayetçi. Ekonominin kitabını yazanlar işte bu tablo sizin eseriniz” diye konuştu. 
“6 AY ÖNCE 142 LİRA OLAN UN TORBASININ FİYATI ŞİMDİ 270 LİRA OLMUŞ”
Felahiye'de esnafın durumunun içler acısı olduğunu dile getiren Ataman, bir fırıncı esnafına yönelik ziyaretiyle ilgili de şunları söyledi: 6 ay önce 142 lira olan un torbasının fiyatı şimdi 270 lira olmuş. Fırıncı girdi maliyetini fiyatlara yansıtamıyor. 2000 nüfuslu ilçe merkezinde fırıncı ‘60 bin liralık veresiyem var’ diyor”