Arıkan'dan Ersoy'a 'Yiter Gaari' cevabı: Kim milliyetçi?

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, kendisini hedef alan Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Baki Ersoy'a yanıt verdi. AK Parti ve MHP Milletvekillerinin PKK'nın en büyük destekçisi İsveç'in NATO'ya girmesine evet oyu verdiğini belirten Arıkan, 'Kim milliyetçi?' diye sordu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Arıkan'dan Ersoy'a 'Yiter Gaari' cevabı: Kim milliyetçi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Yeşilhisar’da katıldığı etkinlikte Saadet Partisi Milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Arıkan’a seslenerek, ‘Kayserimize neyi vaat ediyorsun da, memleketin şivesiyle birlik ve beraberliğimize gölge düşürmeye çalışıyorsun?’ sözleriyle Arıkan’ın ‘Yiter Gaari!’ çıkışına tepki göstermişti. Cumhuriyet Medydanı’nda ‘Yeşil Kayseri’ toplantısında bir basın mensubunun sorusu üzerine bu konuya değinen Arıkan, ‘Evet ben öncelikle şehrimizin böyle bir konuyla meşgul edilmesinden üzüntümü ifade etmek isterim. Mübarek Ramazan ayını icra ediyoruz. Kayserili hemşerilerimiz 14 Mayıs seçimlerinde 10 tane milletvekilini polemiğe girmek için değil, karşı karşıya birbirlerine laf dalaşına girmek için değil, sırt sırta verip Kayserimizin birikmiş sorunlarını çözmek için bizleri görevlendirdiler. Ben bu noktada gayret gösteriyorum’ dedi. 
Kayseri Milletvekillerinin Kayseri’nin sorunlarının çözümü için birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Arıkan, açıklamasını şöyle sürdürdü: ‘Biz toplumumuzun talebini, toplumumuzun isyanını yetkililere duyurabilmek için geniş kitlelere duyurabilmek için böyle bir çalışma içerisine girdik. Toplum ‘Yiter gaari’ diyor. Ve yeter gari diyen insanların önemli bir kesimi de Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımız, hemşehrilerimiz.  Buradan polemik yapmak kolay. Ama benim uzun yıllar siyaset yapıyoruz. Sizlerle beraber uzun yıllar çalışıyoruz. Polemik siyaseti, bu şehre bir şey kazandırmaz. Hulusi Akar Paşa'nın deyimiyle Kayserili milletvekilleri olarak biz milli takım gibi olmamız gerekir demişti. Kayseri'nin sorunlarını konuşalım’ dedi. 
AK Parti ve MHP milletvekillerinin PKK’nın en büyük destekçisi İsveç’in NATO’ya alınmasına evet oyu verdiğini hatırlatan Arıkan, konuşmasının devamında şu görüşleri dile getirdi: ‘Aday olmadan bir hafta önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir öneri geldi. Taslak geldi. Neydi o taslak? PKK'nın en büyük destekçisi Avrupa'daki en büyük destekçisi İsveç'in NATO'ya alınıp alınmaması oylamasıydı. Bu kardeşiniz çıktı, ‘yanlış’ dedi ‘yapmayın’ dedi. Bu İsveç dediğimiz ülke PKK'nın en büyük destekçisidir. Kur'an-ı Kerim'i yakan bir ülke. Bunu yapmayın dedik. Ama o oylamada sadece Mahmut Arıkan ret oyu verdi. 10 tane milletvekili içerisinde İsveç'in PKK'ya en büyük destek veren İsveç'in NATO'ya alınmasına ret oyu veren tek milletvekili Mahmut Arıkan. Kim milliyetçi oluyor o zaman? Saadet Partisi olarak parti olarak bir öneri verdik. Doğu Türkistan'daki  ‘İnsanlarımız katlediliyorlar. Gelin Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu konuyu araştıralım dediğimizde iktidarın vekili de istisnasız 7vekili de buna ret oyu verdi. Kim daha milliyetçi? Filistin kanayan yaramız. Bununla alakalı defalarca meclise girişimde bulunduk. Ve bütün girişimlerimiz AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Kim bu milleti düşünüyor? Bu polemiklerle şehrimize biz bir şey kazandıramayız. Biz 10 vekil olarak, bir milli takım gibi düşüneceğiz, farklı takımlardan gelmiş, yerelde sırt sırta vereceğiz. Kayserimizi daha yaşanabilir hale getirmenin yollarını arayacağız. Ankara'da kavgamızı yapalım. Ama bu kavgayı Kayseri'ye getirmeyelim. Hemşehrilerimizi bölmeyelim. Bu kutuplaşmadan bu şehir çok çekti.”