Arık'tan CHP'de değişim açıklaması

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi yapıldı. Seçimin kazanını Özgür Özel oldu. İlk baştan beri Özgür Özel'in yanında yer alan Kayserili isimden de yeni Genel Başkan Özel'e tebrik mesajı yayımlandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Arık'tan CHP'de değişim açıklaması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Genel başkanlık seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel yarıştı.İlk turda delegelerden Özel 682, Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. Delege oylarında 684 olan salt çoğunluğun alınmaması nedeni ile seçim ikinci tura kaldı. 

Arık'tan CHP'de değişim açıklaması

İkinci turda 812 oy olan Özgür Özel CHP’nin yeni genel başkanı oldu. Kılıçdaroğlu ise 536 oy alabildi. Yeni Genel Başkan Özgür Özel için ise art arda tebrik mesajları yayımlandı. Tebrik mesajı yayımlayanlardan birisi de Kayseri CHP eski Milletvekili Çetin Arık oldu. Değişim tartışmalarının başladığı ilk günden beri değişimi destekleyen ve Özgür Özel’in yanında yer alan Arık önce,“100 yılın değişimine inandık, CHP değişirse Türkiye değişir! Kazanacağız!” mesajı paylaştı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir paylaşım daha yapan Arık, “Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayımızda, 8. Genel Başkanımız olarak seçilen Sayın Özgür Özel’i i yürekten tebrik ediyorum. CHP'ye ve Türkiye'ye hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi. 

Diğer yandan eski Milletvekili Arık, aralarında eski il başkanlarının ve parti yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi ile birlikte genel merkeze yönelik eleştiriler ve değişime ilişkin çağrıları sonrası yaptığı bazı açıklamalar sebebi ile partiden ihraç talebi ile İl Disiplin Kuruluna sevk edilmişti. 

Arık'tan CHP'de değişim açıklaması