Altın rezervi için 21 milyon TL'ye yeni ruhsat sahası aldı

Borsada işlem gören TMSF yönetimindeki Koza Altın A.Ş. Kaşköy projesinin çalışma alanına komşu ruhsat sahasını ihalede satın aldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Altın rezervi için 21 milyon TL'ye yeni ruhsat sahası aldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da işlem gören Koza Altın AŞ, Kayseri Kaşköy projesinde devam eden çalışmalar neticesinde, 31 Mart 2023 Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu raporunda 614 bin ons altın potansiyeli yeni keşif kaynak bulduğunu geçtiğimiz nisan ayında KAP’ta bildirmişti. Kaşköy projesindeki bulunan 614 bin ons altının devam eden çalışmalar ile 1.2 milyar Dolar’a ulaşabileceği tahmin ediliyordu.
Bu gelişmeden sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimindeki Koza Altın A.Ş. Kaşköy proje sahasına yakın konumda yeni bir ruhsat sahası aldığını KAP’a yaptığı açıklama ile duyurdu. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ihaleden 21 milyon TL bedelle yeni aldığı ruhsat sahası aldığını duyuran Koza Altın AŞ, yeni ruhsat sahasının Kaşköy projesinin yapıldığı alana komşu durumunda olduğunu bildirdi.

Altın rezervi için 21 milyon TL'ye yeni ruhsat sahası aldı

Koza Altın İşletmeleri tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün (MAPEG) 264. Grup ihale ilanında yayınlanan, Koza Altın İşletmeleri AŞ Himmetdede Altın Madeni'nin yaklaşık 10 km güneyinde, 614 bin ons altın maden kaynağı tespit edilen ve 4 sondaj makinası ile araştırma ve cevher geliştirme sondajları devam eden Kaşköy Projesi ruhsatına mücavir (bitişik) durumda bulunan, Kayseri ili 3441866 erişim numaralı saha için düzenlenen ihaleye, Koza Altın İşletmeleri AŞ adına katılım sağlanmış ve saha için 13 Haziran 2023 tarihinde 21 milyon TL bedel ödenmiştir." ifadelerine yer verildi.