Akbulut, 'Açılışı yapılan yeri yeniden açıyorlar'

Akbulut, 'Açılışı yapılan yeri  yeniden açıyorlar'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Talas İlçe Başkanı Mehmet Akbulut, Talas Belediyesi tarafından yapılan,  Nuri Efendi Camisi tanıtım törenine tepki gösterdi. “Cumhurbaşkanı tarafından açılan bir camiyi, yerel seçim telaşıyla  tekrar tekrar açıyorlar” diyen Akbulut, “Camiler siyasi propaganda mekânları değildir. Bir ibadethaneyi veya tesisleri belediyenin kaynaklarıyla tekrar tekrar açtırmanın izahatı olmaz. Talas’ı kaybetme telaşı ile tekrar tekrar açılış yapıyorlar” dedi.

 

 

MHP Talas ilçe yönetimi Talas Belediyesi’ne tepki gösterdi. Milliyetçi Hareket Partisi Talas İlçe Başkanı Mehmet Akbulut, Nuri Efendi Camisinin ikinci kez açıldığını ifade ederek, “Camiler siyasi propaganda mekânları değildir” dedi.

Nuri Efendi Camisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Kayseri ziyaretinde toplu açılış töreniyle hizmete girdiğini hatırlatan İlçe Başkanı Mehmet Akbulut " Üzülerek görmekteyiz ki yerel seçim yaklaştıkça belediye başkanlarımız propaganda yapabilme için çeşitli vesileler buluyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'da Cumhurbaşkanı tarafından açılan bir camiyi, tekrar tekrar açtırıyor. Bu da yetmezmiş gibi bir tören daha düzenleyip partisinin genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye kurdele kestiriyor. Bu arkadaşlar Talas'ı kaybetmeme telaşına kapıldıklarından dolayı hangi zeminlerde siyaset yapılacağını da unutuyorlar. Biz hatırlatalım; sayın belediye başkanı, camiler ve diğer kutsal mekânlar hiçbir dünyevi seçime alet edilemez. Ve sırf siz hayırseverlerin yaptıkları ile övünün diye zaten açılan bir ibadethaneyi ve tesisleri belediyenin kaynaklarıyla tekrar tekrar açtırmanın izahatı olmaz. Bunun adına tanıtım günü demeniz de hiçbir gerçeği perdeleyemez. Allah yardımı dokunan tüm hayırseverlerimizden razı olsun. Eğer ki derdiniz hayırseverleri yüceltmekse bunun farklı metotları da var. Belki de siyasi propaganda derdine düştüğünüz için bunu da unutmuşsunuz. Mart 2019 seçimlerinde bunların hepsini size teker teker hatırlatacağımızdan da emin olun." dedi.