AK Parti'ye İş Bankası tepkisi

AK  Parti'ye İş Bankası tepkisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

  “Bu kez de İş Bankası'nın içini boşaltmak istiyorlar 

CHP İl  Başkanı  Ümit Özer, AK Parti’nin Meclis gündemine getirmeyi planladığı, CHP'nin mülkiyetindeki İş Bankası hisselerine yönelik yaptığı açıklamada “İş Bankası hisselerinden elde edilen gelirin gittiği yer belli, CHP sadece temsilci. Bu kez de İş Bankası'nın içini boşaltmak istiyorlar” dedi.

 

AK Parti’nin, MHP’nin de desteğini alarak Meclis gündemine getirmeyi planladığı, CHP'nin mülkiyetindeki İş Bankası hisselerinin hazineye devri tartışması sürüyor.

CHP İl Başkanı Ümit Özer,  yaşanan tartışmalara tepki göstererek, “ Atatürk’ün hatırasına saygısı olmayanlar gözünü mirasına dikmiş bir şekilde açıklama yapıyor” dedi.  İş Bankası’nın hisseleri tarihte ilk kez gündeme gelmediğini kaydeden Özer, “12 Eylül 1980 darbesinde de bu konu gündeme geldi. Darbecilerin gündeme aldığı şeyi şimdiki hükümet halkın mirası adı altında gündeme getiriyor. CHP, gelirin gittiği yer belli alan, kurumları belli hisselerin yüzde 28’inin bankadaki temsilcisi. Bu bizim partimize, kurucumuz tarafından verilmiş bir görev. CHP gibi köklü bir ana muhalefet partisiyle uğraşmak için bulunan bu yolların biraz daha siyasi içerikli olmasını isterdik. Partimizin verdiği önergeler ile ilgilenmek yerine İş Bankası’nı gündeme getirmenin altında art niyet vardır. Tarihimizi araştırmak, dilimizi korumak için kurulmuş iki kurumumuzun geliri neden ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde dile getiriliyor? İş Bankası Atatürk’ün mirasıdır. Bu kez de Varlık Fonu altında İş Bankası boşaltılmak isteniyor.”

ATATÜRK’ÜN İMZALADIĞI VASİYETNAMEDE NE VAR?

Diğer yandan tartışmaya konu olan Türkiye İş Bankası’nın söz konusu hisseleri, Atatürk'ün ölümünden önce kendi el yazısıyla kaleme aldığı 1938 tarihli vasiyetname ile Türk Tarih ve Dil Kurumlarına tahsis edilmek koşuluyla kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'ne bırakılmıştı.

(Kurum Bülteni)