'AK Parti ile MHP arasında çatlak, patlak yok' diyen Çopuroğlu: Muhteşem talep var! Alımlar şeffaf…

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 'MHP ile AK Parti arasında Belediyelerde işe alımlarla ilgili tartışma' yaşandığı iddialarını yalanladı. Çopuroğlu, 'AK Parti istediği adamları yerleştiriyor, MHP'den gelirse hayır deniyor, diye bir şey yok' dedi.

'AK Parti ile MHP arasında çatlak, patlak yok' diyen Çopuroğlu: Muhteşem talep var! Alımlar şeffaf…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, “Belediye ve yan şirketlerine işçi alımlarıyla” ilgili olarak MHP ile aralarında yaşandığı iddia edilen tartışmalarla ilgili konuştu.
"VATANDAŞ ÇOCUĞUM OSB'DE ÇALIŞANA KADAR BELEDİYE ŞİRKETİNDE ÇALIŞSIN DİYOR"
“Siyasette bir numaralı gündem  elektrik şirketi, KASKİ, belediyelerde işe eleman alınmasıyla ilgili vatandaşlardan talepler var” diyen Çopuroğlu, “Vatandaş diyor ki, benim çocuğum OSB’de bir yerde  çalışana kadar  belediye şirketlerinin birinde çalışsın. Bu biraz mesai ile alakalı daha konforlu  masa başında olursa daha iyi olur. Çünkü  birçok deneyimli, eğitimli insanımız var.  Bunla alakalı hem bize hem de  Milliyetçi Hareket Partisi il başkanına, belediye başkanlarına, milletvekillerine muhteşem talep var” diye konuştu. Çopuroğlu, kamuoyunda “AK Parti istediği adamları yerleştiriyor, MHP’den gelirse hayır diyor gibi bir algı oluşturmak istendiğini belirterek, “Bu doğru değil” dedi ve TYP’yi örnek gösterdi.  Çopuroğlu, “Belediyelere, kurumlara 9 ay süreyle işçi alınıyor. Bu da tamamen noter huzurunda kurayla belirleniyor” dedi.
"MUHTEŞEM TALEP VAR"
Olay Türk TV’de katıldığı programda iş talepleri ve işe alımlar konusunda kamuoyunda konuşulan bazı iddialarla ilgili açıklama yapan AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, işe alımlarla ilgili beklentilerin çok olduğunu söyledi. Özellikle Belediyeler ve yan şirketleri konusunda iş için muhteşem bir talebin olduğunu dile getiren Çopuroğlu, MHP ile bu konuda aralarında bir sorunun olmadığını söyledi. 
"KONU SİYASETİN BİR NUMARALARI GÜNDEMİ"
Şu an bu konunun siyasetin biri numaraları gündemi olduğunu ifade eden Çopuroğlu, işe alımlarda şeffaf davrandıklarını ve hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadıklarını savundu. Çopuroğlu, şunları söyledi: Siyasette bir numaralı gündem  elektrik şirketi, KASKi, belediyelerde işe eleman alınmasıyla ilgili vatandaşlardan talepler var. Vatandaş diyor ki; benim çocuğum OSB’de bir yerde  çalışana kadar belediye şirketlerinin birinde çalışsın.  Biraz mesai ile alakalı, daha konforlu, masa başında olursa daha iyi olur. Çünkü  birçok deneyimli , eğitimli insanımız var.  Bununla alakalı hem bize hem de MHP  il başkanına, belediye başkanlarına, milletvekillerine muhteşem bir talep var. Bu, şu şekilde algılanıyor;  ‘İşte AK Parti istediği adamları yerleştiriyor, MHP’den gelirse hayır deniyor’  falan gibi bir algı oluşturmak isteyen de olabilir” diye konuştu.
“KENDİSİNE DE ANLATTIM, NOTER HUZURUNDA KURA ÇEKİYORUZ”
Bu konuda MHP Milletvekili Baki Ersoy’la da konuştuğunu ifade eden Çopuroğlu, “Biz böyle yapıyoruz. Kendisine de anlattım. Toplum Yararına Programlar (TYP) denen bir şeyler var. Belediyelere, diğer kurumlara  9 ay süreyle işçi alınıyor. Bunlar noter huzurunda çekiliyor. Müracaat eden kim olursa olsun, parti ayrımı yapılmadan, kim, hangi partiye oy vermiş bakılmadan noter huzurunda kura çekiyoruz. Bundan daha şeffaf bir yönetim herhalde olamaz” dedi.
"MHP MİLLETVEKİLİ ERSOY İŞ TALEPLERİ İL BAŞKANLIKLARINDA TOPLANSIN DEMİŞ"
MHP Milletvekili Baki Ersoy’un, bu konuda yaşanan tartışmaların ardından önerisini de programda açıklayan AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, “İş talepleri il başkanlıklarında toplansın demiş sayın vekilimiz. Yani bize gelen bizde MHP’ ye gelen MHP’de.Belediye Başkanları ile diyalog içerisinde işe adam alınacağı zaman bunların değerlendirilmesi ile ilgili kanatimi belittim diyor" şeklinde konuştu. 
"BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMİŞ Mİ! BEN SEYRETMEDİM, AMA BASININ YANLIŞ YAZACAK HALİ YOK"
"MHP ile aramızda söylendiği gibi çatlak, patlak yok" açıklamalasıyla da dikkat çeken Çopuroğlu, Ersoy'un ilçelerde yaptığı bir toplantıda bu yönde yaşanan tartışmalar ve iddialar sonrası  "AK Partili Belediye Başkanları koltuklarında oturuyorsa bizim sayemizde" yönünde ifadeler kullandığına dair çıkan haberler ilgili de, "Böyle bir şey söylenmiş mi! Ben videoyu seyretmedim, ama basının da yanlış yazacak hali yok. Bunlar orada oturuyorlarsa bizim sayemizde oturuyorlar  gibi bir söz söylenmiş mi? Söylenmiş, söylenmemiş bilmiyorum..." ifadelerini kullandı.
ÇOPUROĞLU'NUN OLAY TÜRK TV'DE KATILDIĞI YÜZ YÜZE PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN