50 milyonluk İç Anadolu'nun en büyük tesisi açıldı

30 bin metrekare üzerine, 50 milyon liraya Kayseri Ticaret Borsası tarafından kurulan İç Anadolu'nun en büyük canlı hayvan borsası ve pazar yeri düzenlenen törenle açıldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

50 milyonluk İç Anadolu'nun en büyük tesisi açıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Borsası tarafından 30 bin metrekare alan üzerine, 50 milyon liraya kurulan İç Anadolu’nun en büyük canlı hayvan borsası ve pazar yeri düzenlenen törenle açıldı. Elagöz Mahallesi’nde kurulan canlı hayvan borsası ve pazar yerinin açılışına Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, oda başkanları, ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Recep Bağlamış “Bugün burada Kayseri'nin bir hayalini gerçekleştiriyoruz” dedi.  “Kayserimiz için verdiğimiz sözleri tutmaktan dolayı da mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” diyen Bağlamış, “Kayseri Ticaret Borsası olarak Kayseri'nin barındırdığı tarım ve hayvancılık potansiyellerinin farkındayız. Biz ülkemizin gıda ve hayvancılık üssü olmaya hazırız. İşte bu potansiyellerle yola çıktık. Geleceğin dünyasının tesisi, tarım, sanayi, entegrasyonu ile tarımsal ürünler için uygun pazarlardan geçmektedir. Dolayısıyla biz tarımsal ve hayvansal üretimin önemini bilen bir yönetimiz” dedi. 

50 milyonluk İç Anadolu'nun en büyük tesisi açıldı
Doğru Fiyat Güvenli Alışveriş
2018 yılında göreve geldiklerinde böyle bir tesisin eksikliğini hissettiklerini belirten Bağlamış, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ Bu modern tesis ile ilimizde ve bölgede hayvanlarını satmakta zorlanan yetiştiricilerimize modern bir tesiste satış imkanı sağlanarak ürünlerini doğru fiyata satması, hayvan alıcılarında güvenli ve modern bir ortamda doğru fiyata hayvan tedarik etmesini sağlayacağız.
Canlı hayvan pazarı ile ayrıca bazı bölgelerde kontrolsüz ve dağınık bir şekilde yapılan hayvan satışlarının düzenli hale getir Çevre ve görüntü kirliliğinin önlenmesi, denetlenebilir ve güvenli bir pazar ortamı oluşturulması, alıcı ve satıcının bilinen sabit bir alanda buluşturmasını sağlayacağız.Hayata geçirdiğimiz proje sayesinde Kayseri tedarikten üretime kadar tüm süreçlerin bütünleştiği bir hayvancılık merkezi olacaktır.
Şehrimiz besilik hayvan üretimi, üretilen hayvanın pazarlanması, mezbahacının Faaliyetleri ve daha sonrasında kavurma, pastırma, sucuk gibi nihai ürünlerin ortaya çıkacağı kompleks bir hayvancılık merkezi konumuna gelecektir. Bu projeyle kayıt dışılığının da önüne geçmiş olacağız. Yine pazarımızın en önemli avantajlarından birisi de fiyat dengesi olacaktır. Pazar olmadığı için fiyat dengesi yakalanamıyordu. Borsamızın pazarıyla birlikte üreticilerimizin önünü görebileceği dengeli bir sisteme geçilecektir” diye konuştu. 

50 milyonluk İç Anadolu'nun en büyük tesisi açıldı
Kayseri’ye Değer Katacak
Geçtiğimiz günlerde Dünya Odalar Federasyonu Başkanlığı'na seçilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, açılan tesisin Kayseri’ye değer katacağını belirterek, “Kayseri'mize hayvancılık daha gelişsin diye canlı hayvan pazarı hayata geçiren ticaret borsamızı kutluyorum. Başta Recep Bağlamış kardeşim olmak üzere yönetimini, meclisini ve tüm çalışanlarını da kutluyorum. Canlı hayvan pazarımız sayesinde alıcı ve satıcılarımız artık burada düzenli ve sağlıklı bir ortamda buluşacaklar. Canlı hayvan ve et fiyatları artık burada oluşacak. Böylelikle üreticilerimiz artık mağdur olmayacak” diye konuştu. 

50 milyonluk İç Anadolu'nun en büyük tesisi açıldı
Meralar Tarım Arazisinden Çok
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da konuşmasında, kısa bir süre önce Kayseri’de göreve başlayan İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav’a seslenerek, “Bir şehirde yüzde kırk meradan bahsediliyor. Tarım arazisine, mera arazisi daha fazla olarak nitelendiriliyorsa burada bir gözden geçirilmesi gereken boyut var. Onu da kendileri değerlendirilecektir. Bizim amacımız bir tabu gibi meraları görmek yerine, aktif meraları hakikaten değerlendirmek, o alanda yararlanmak, onun dışındaki çalışmalarda da yapılması gerekeni yapmak” diye konuştu. 
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise konuşmasında tesisin geç kalınmış bir tesis olduğunu ancak kendi döneminde açıldığı için mutlu olduğunu ifade etti.