'30 yıllık saltanata son verelim, Kayseri ittifakı kuralım' çağrısı

Kayseri'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken çağrı: 30 yıllık saltanata son verecek bir Kayseri İttifakını kurulmalıdır. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

'30 yıllık saltanata son verelim, Kayseri ittifakı kuralım' çağrısı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kamil Karamete, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerle ilgili açıklama yaptı. "Kayseri'de 30 yıllık saltanada son verilmelidir" diyen Karamete, Kayseri İttifakı kurulması gerektiğini söyledi. 

Kayseri ittifakı kurulmalı

'Tüm hemşehrilerim bilsinki, bizim durduğumuz yer, son seçimde Türkiye de yüzde 48, Kayseri'de yüzde 35 muhalefete oy veren seçmene olan sadakattir.'  ifadelerini kullanan Karamete, "Duruşumuz ve tavrımız nettir. Seçmenin bize verdiği vazife, çok değerli bu yüzde 48 ve yüzde 35' i, düşürmek değil, yüzde 50'nin üzerine taşımak, Kayseri de yaşayan her hemşehrimizle gönül birliği yaparak, 30 yıllık saltanata son verecek bir Kayseri İttifakını kumaktır. Amacımız, 'Bunlar gitsin de biz gelelim, yaptıklarının aynısını yapalım' değildir" şeklinde konuştu. 

Demokrat Parti'den '30 yıllık saltanata son verelim, Kayseri ittifakı kuralım' çağrısı

Daha önce Kavuncu, Çalık ve Bahçecioğlu ile bunu başardık

Şikayet etmek yerine cesaret göstermek gerektiğini de dila getiren Demokrat Parti GİK Üyesi Kamil Karamete, şu ifadeleri kullandı: Karşımızdaki her türlü algı operasyonları, kamu gücü, basın, medya ve sermaye desteğiine rağmen, Kayserinin "big brother" ının, muhalefeti dizayn etmesine izin vermeden, bu rant ve emlak Belediyeciliğii anlayışına, sandıkta son verebiliriz. Daha önceleri, efsane Belediye Başkanlarımız Osman Kavuncu, Mehmet Çalık ve Niyazi Bahçecioğlu ile başardık, yine başarabiliriz. Sadece akıl yürütmemiz, konuşup tartışmamız, samimi olmamız ve şikayet etmek yerine, cesaret göstermemiz yeterli olacaktır.

Demokrat Parti'den '30 yıllık saltanata son verelim, Kayseri ittifakı kuralım' çağrısı

Kamil Karamete kimdir?

1961 Kayseri doğumluyum. İlk, orta, lise tahsilimi Kayseri de yapıldıktan sonra, 1978 yılında girdiğim Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina bölümünden, 1982 yılında mezun oldum. Bir süre büro mühendisliği yaptıktan ve askerliğimin bitimiyle birlikte ticaret hayatına atıldım. Akaryakıt, peyzaj, tarımsal sulama ve bahçe bitkileri sektörlerinde ticari faaliyetlerde bulundum. 1993 yılında DYP Kayseri İl teşkilatında İl başkan yardımcısı olarak başladığım fiili siyasi hayatım, 1994 yılında seçildiğim DYP Kayseri İl Başkanlığı göreviyle 1998 yılına kadar devam etti. 2002 yılında Milletvekili adayı, 2014 de Melikgazi Belediye Başkan adaylıklarım ve diğer zamanlarda .yaptığım gerek Tv proğramları ve gereksede yazılarımla Kayseri siyasetinin hep içinde oldum. Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş de yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde bulundum. Ayrıca çeşitli sivil toplum örgütleri, işveren sendikası, dernek ve spor kulüplerinde üyelik ve yöneticilik görevlerim oldu. Evli 3 çocuk babası, 2 torun dedesiyim.