Şehit Veteriner Bozlağan'ın ailesi bakın ne istedi?

Araştırmacı-Yazar Nezir Ötegen, Kayseri'de şehit edilen Mikail Bozlağan'ın ailesini ziyaret etti. Bozlağan'ın, ailesi bakın neler söyledi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Şehit Veteriner Bozlağan'ın ailesi bakın ne istedi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

1 Ekim Pazar günü Ankara'da TBMM'nin yeni yasama yılı için açılışına saatler kala İçişleri Bakanlığının Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırı girişiminde 2 teröristten biri üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirirken, diğeri de polis ekipleri tarafından öldürülüştü. Olayda 2 polis memuru da yaralanmıştı.

Şehit edilen Veteriner Bozlağan'ın ailesinden mesaj var

Veterineri şehit etmişlerdi

Yürütülen soruşturma çerçevesinde teröristlerin saldırı girişimin de kullandıkları 38 plakalı aracı ise Kayseri'nin Develi ilçesinde veteriner Mikail Bozlağan'ı şehit ettikten sonra aracını gasp ettikleri tespit edilmişti. Şetir edilen Bozlağan’ın evli ve 6 aylık bir çocuğu olduğu öğrenilmişti. 

Araştırmacı-Yazar Nezir Ötegen, şehidin evine misafir oldu. Şehit ailesi ile yemek sofrasında buluşan Ötegen, Bozlağan ailesinin paylaşımlarını aktardı.

Şehit edilen Veteriner Bozlağan'ın ailesinden mesaj var

'Bizim de devletimize ve milletimize olan bağlılığımızda herhangi bir değişiklik olmadı'

Haklarında çıkan bir takım dedikodulara yanıt veren Bozlağan ailesi Ötegen verdikleri röportajda şu ifadeleri kullandı; “Lütfen şehidimiz ve ailemiz hakkında bazı kendini bilmez kişilerin yaydıkları dedikodularına inanmayın. Biz, Develi ilçemiz Küçük Künye köyüne bağlı Avlağa mezrasında yaşıyoruz. Tarım ve hayvancılık işleri ile meşgulüz. Oğullarımdan birisi şehit olunca diğer kardeşleri de el ele sırt sırta vererek işlerimizi yürütmekteyiz. Evimizin önünden şehidimize saygı için asılan bayraklar inmedi. Devletimizin bize ve şehidimize olan ilgisi azalmadı. Bizim de devletimize ve milletimize olan bağlılığımızda herhangi bir değişiklik olmadı. Devletimiz var olsun, milletine yâr olsun, al bayrağın altında, yurdum bahtiyar olsun.” 

Şehit edilen Veteriner Bozlağan'ın ailesinden mesaj varŞehit edilen Veteriner Bozlağan'ın ailesinden mesaj var