'Zengin tabaka 10 gün tatile, deniz kenarına gitti, mallar elde kaldı'

'Zengin tabaka 10 gün tatile, deniz kenarına gitti, mallar elde kaldı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de bayramın ilk günü kurban pazarlarında esnaf umduğunu bulamadığını belirtti. Esnaflar, 10 günlük bayram tatilinin işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, “Zengin tabaka 10 gün tatil olunca deniz kenarına tatile gitti, hayvanlar elde kaldı. Çünkü normal vatandaşın alım gücü yok” diye konuştu.

 Kayseri’de Kurban Bayramının ilk günü bazı vatandaşlar kurbanlarını kesmek için kesim yerlerine bazıları ise kurban almak için pazarların yolunu tuttu. Alıcılar fiyatların yüksek olmasından satıcılar ise iş olmamasından yana dert yandı. Yoğunluğun yaşandığı pazarlarda kimisi aldıkları kurbanlığı kestirirken kimisi ise kurban almak için esnafla pazarlık etti.

Vatandaşlar kurban fiyatlarını bütçelerine göre fazla olmasından, satıcılar ise iş olmamasından yana şikayet etti. Küçükbaş hayvan satanlar kendileri açısından işlerin iyi olduğunu belirtti. Büyükbaş hayvan satan Yusuf Ütük, vatandaşın alım gücünün olmadığını söyleyerek, “Vatandaşı küçükbaş fiyatına büyükbaş almak istiyor. Fiyatlarda düştü ama alım yok” dedi. 10 günlük bayram tatilinin de işlerini aksattığını ifade eden bazı esnaflar, “10 gün tatil olunca zengin tabaka deniz kenarına tatile gitti ve hal böyle olunca iş yapamaz olduk. Malla  elde kaldı. Normal vatandaş büyükbaş almak da zorlanıyor. Vatandaşın cebinde para yok” şeklinde konuştu. Kurban Pazar yerlerinin bakımsız olduğunu ifade eden bazı esnaflar ise “Günlerdir su yok, hayvanlar susuz kaldı” diye konuştu. Taslas ilçesi Tavlusun Yolu üzerinde ekmek parası derdine düşen esnaflar kurban pazarları konusunda sabit bir yer yapılması gerektiğini ifade ederek, “Ne yazık ki düzensizlik var. Medeni bir ülkeysek kapalı ve güzel bir yer yapılmalıdır. Pazar yeri gibi satış yeri de yapılmalı. Burada her şey karmakarışık. Su sıkıntısı var. İnsan gibi muamele görmek istiyoruz. Belediyelerden sabit yerler yapmalarını istiyoruz. Çünkü derme çatma olunca her şey sıkıntı oluyor” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN