Zengin Mutfağı Kayseri'ye geliyor

Kayseri'de sanatseverlerin heyecanla beklediği Zengin Mutfağı Kayseri'ye gelmek için gün sayıyor. Usta isim Şener Şen'in hem yönettiği hem oynadığı Zengin Mutfağı tiyatro oyunu Kayseri'de sanatseverle buluşacak.

Zengin Mutfağı Kayseri'ye geliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de tiyatroseverler için harika bir oyun sergilenecek. Yönetmen koltuğunda Şener Şen-Doğu Yaşar Akal’ın oturduğu, Vasıf Öngören’in yazdığı Zengin Mutfağı Kayseri’de sergilenecek. 

Oyun ne anlatıyor?

Zengin Mutfağı, Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir mutfağa yansımasını anlatıyor. Hizmet etmekten başka bir derdi olmayan köşk çalışanlarının gözlerinin önünde yaşanan olaylar karşısında kayıtsız kalmazken, toplumdaki değişimden her biri de kendi payına düşeni alıyor. 

Vasıf Öngöre, bu olayları en eğlenceli haliyle tiyatro sahnesine aktarıyor. 1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatroları’nda bu oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç oyuncu kadrosuyla yine sahnede.

Ne zaman sahnelenecek?

Oyun 3 Kasım Pazar günü Erciyes Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Bin 100 TL’den başlayan fiyatlar ise 2 bin 90 TL’ye kadar çıkıyor. 
 

Zengin Mutfağı Kayseri'ye geliyor