Yüz binlerce üreticinin beklediği alım fiyatı açıklandı!

Türkşeker, kota tamamlama primi dahil 2024 yılı pancar alım fiyatlarını açıkladı... Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Yüz binlerce üreticinin beklediği alım fiyatı açıklandı!

2024 yılı tarım sezonunda, Türkiye genelinde birçok tarım ürünü üreticisi, açıklanan fiyatlardan memnun kalmadı. Hububat, fındık, çay gibi ürünlerin fiyatları üreticileri hayal kırıklığına uğratırken, özellikle domates, soğan, karpuz ve kavun üreticileri mahsullerinin tarlada kalmasından dert yandı.

450 bine yakın pancar çiftçisinin merakla beklediği pancar alım fiyatları nihayet açıklandı. Sosyal medya platformlarında yaptıkları açıklamalarda çiftçiler 2024 yılı için 2500 ile 3000 TL arasında bir fiyat bekliyordu. Ancak, Türkşeker tarafından açıklanan 2024 yılı şeker pancarı alım fiyatı, kota tamamlama primi dahil sadece 2.375 TL olarak belirlendi.

Bu durum, çiftçilerin beklentilerinin altında kalırken, gözler şimdi Kayseri Şeker Fabrikası'nın açıklayacağı fiyatlara çevrildi. Geçtiğimiz yıl, Türkşeker’in pancar alım fiyatı 1855 TL olarak belirlenmişti. Bu yılki fiyatın beklentilerin çok altında kalması, çiftçilerin üretim maliyetlerini karşılamakta zorluk yaşayacağı endişesini beraberinde getirdi.

Yüz binlerce üreticinin beklediği alım fiyat açıklandı!