'Yüreğiniz yetiyorsa çarşı-pazara gidin'

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, ekonomide yaşananlar üzerinden iktidarı eleştirdi.

'Yüreğiniz yetiyorsa çarşı-pazara gidin'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis'te kabul edilen 2021 bütçesi ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. İktidara yüklenen ve "Yüreğiniz yetiyorsa çarşı pazara gidin vatandaşa hazırladığınız bütçeyi anlatın" diye seslenen Milletvekili Ataş, Meclis genel kurulunda 'Milletin durumu iyi değil, midesine kuru ekmek giriyor' yönünde ifade edilen sözlere “O zaman aç değil demek” diye karşılık veren AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin'i de hatırlatarak, “Vatandaş 'kuru ekmek yiyorsa aç değildir' denilen, vatandaşa kuru ekmeği reva gören 2021 yılı bütçesi kabul edildi. Her zaman dediğimiz gibi bu bütçede esnaf, emekli, işsiz, köylü, çiftçi, EYT'li ve gençler yok. Adrese teslim işler var. Kısacası halktan uzak ama yandaşa, akrabaya yakın bir bütçe. İktidar temsilcileri ne yazık ki, yine halkı değil rantı, emeği, alın terini değil yandaşı tercih etmiştir." diye konuştu. 
YÜREĞİNİZ YETİYORSA ÇARŞI, PAZARA GİDİN
AKP Milletvekillerinin yaptıkları açıklamalarla halka tepeden bakıp, gerçeklerden ne kadar uzaklaştıklarının da gözler önüne serdiklerini kaydeden Ataş, "3Y ile geldiler ve 3Y ile gidecekler. Çünkü 3Y karşımızda duruyor. Yapamıyorlar, yönetemiyorlar, haliyle sürekli yasaklıyorlar. AKP ile yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluk daha da arttı. İşte Sayıştay raporları ortada. Belediyeler de dönen usulsüzlükler ortada. AKP’nin Bakan ve milletvekilleri vatandaşa nasıl hizmet ettiklerini Meclis'te anlattılar. Buradan kibir taşları ören, gözleri vatandaşı görmeyenlere sesleniyorum; kendinizden eminseniz, yüreğiniz yetiyorsa çarşıya, pazara gidin de anlatın" ifadelerini kullandı. 
AŞI GELMEDEN VERGİSİ GELDİ 
"Sürekli muhalefete laf yetiştirmekten, halka hizmet etmeyi de unuttular" diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Koronavirüs aşısı ile ilgili yaşanan tartışmalara değinerek, şu ifadeleri kullandı: Covid-19 aşısı için ilk adım atıldı. KDV’si yüzde 1 olarak belirlendi. Aşı gelmeden vergisi geldi. Bir süreç ancak bu kadar kötü yönetilir. İktidar, muhalefete laf yetiştirmekten, vatandaşın sıkıntısıyla ilgilenmeyi unuttu. Sürekli gerçek gündemi saklama, cambaza bak dedirtme gayretindeler. Milletin asıl derdini görmezden geliyorlar" dedi.
KAZANAN VATANDAŞ DEĞİL YİNE FAİZ LOBİSİ 
Hükümetin ekonomi politikasıyla faiz lobisine hizmet ettiğini kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, "Önceki gün, banka yatırım fonlarından elde edilen faize uygulanan stopaj oranları düşürüldü. Daha sonra Merkez Bankası faizi 200 baz puan artışla yüzde 17'ye çıkardı. Kazanan, düşman ilan edilen faiz lobisi. Kaybeden ise her zaman olduğu gibi, bütün vatandaşlarımızdır" diye konuştu.