Yücel: Temenni ederim ki çalışan gazeteciler emeklerinin karşılığını alır

İYİ Partili Kazım Yücel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Basın emekçilerinin bu özel gününü kutlayan Yücel, gazetecilerin kamuoyunun haber alma ihtiyacını karşıladığını belirtti. Yücel, 'Gazeteciler hakikatin temsilcisi olarak görev yapıyorlar' dedi.

Yücel: Temenni ederim ki çalışan gazeteciler emeklerinin karşılığını alır
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

10 Ocak 1961 yılında çalışan gazetecilere ekonomik ve sosyal hakları sağlayan 212 sayılı yasa kabul edildi. O günden bu yana 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün 60'ıncı yılında bir kutlama mesajı yayınladı.
Yücel, "Kamuoyunun haber alma ihtiyacını karşılarken; mesleki ilkelerin yanı sıra toplumsal sorumluluk idrakiyle, demokratik ve hukuki değerleri koruyan, kişilik haklarına saygıyı esas alan gazeteciler 'Hakikatin Temsilcisi' olarak görev yapmaktadır. Yerel, ulusal ve uluslararası mecralarda çalışan bütün gazetecilerin, mesleklerini yerine getirirken hakikat konusunda gösterdikleri hassasiyet, gazeteciliğin saygınlığını ve medyaya güveni artırdığı gibi, demokrasinin sağlıklı işlemesine ve güçlenmesine de katkı sunmaktadır. Bu duyarlılık, mesleki yetkinlik ve başarı ile birleştiğinde aynı zamanda genç gazetecilere de değerli bir örnek teşkil etmektedir." dedi.
Yücel, "Basın, demokrasinin temel taşıdır. Güçlü basın, güçlü ülke demektir. Çünkü tarafsız ve özgür basın hem iktidarlara hem de muhalefete yol gösterir. Gazeteciler, yorumları ve yaptıkları haberler ile hükümetlerin yanlışlarını gündeme getirirken; muhalefete de gündeme getirdikleri ile yol açmış olur. Basın, hepimizin bildiği gibi 4.kuvvettir. Yabana atılacak ve dikkate alınmayacak bir güç değildir" şeklinde konuştu.
Yerel basın ve çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara da  değinen Yücel, "Bizler yerelde siyaset yapan kişileriz ve bazen eşimizden dostumuzdan daha ziyade basın mensupları ile birlikte mesai harcıyoruz. Yerel basının ve çalışanlarının kısıtlı imkanlarla ve zor şartlar altında hizmet verdiğine bizzat şahit oluyoruz. Emeklerini esirgemediklerini görüyoruz. Hepimizin bildiği gibi, özgür basın demek ekonomik özgürlükten geçer. Ekonomik özgürlüğü elde eden basın da güçlü basın olur. Temenni ederim ki yerelden başlamak üzere çalışan gazeteciler emeklerinin karşılığını alır. Gazeteler, gazeteciliğin temel ahlaki değerlerine bağlı olarak hareket eder ve emeklerinin karşılığını alırlar. Bu duygu ve düşüncelerle daha özgür ve tarafsız basın temennimi yineliyor, bütün gazeteci dostlarımın bu özel günlerini kutluyorum" dedi.