Yücel'e dert yanan vatandaş: Bir ay bizim aldığımız parayla geçinsinler! Görelim…

İYİ Partili Kazım Yücel, kent merkezinde vatandaşı dinledi. Yücel, 'Memleketin her noktasında konuştuğumuz vatandaşımız başta ekonominin kötü olması dahil bir çok konuda çok dertli. Vatandaşlar İyi Parti iktidarını bekliyor' dedi.

Yücel'e dert yanan vatandaş: Bir ay bizim aldığımız parayla geçinsinler! Görelim…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, vatandaşları dinlemeye devam ediyor. Yücel, Cumhuriyet Meydanı, Kazancılar Çarşısı, Kale etrafı gibi kent merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi. 
“İKTİDARDAKİLERİN TUZU KURU”
Yücel'e dertlerini anlatan vatandaşlar en çok ekonomik sıkıntıdan dert yandı. Yücel'e derdini anlatan vatandaşlar, "Hemen her gün her kaleme zam yapılıyor. Okullar açıldı, masraflar arttı. Önümüz kış.  Masraflarımız iyice artacak. Kara kara düşünmeye başladı.  Elektiriğe zam, suya zam, toplu taşımaya zam, gıdaya zam, kırtasiye malzemelerine zam, doğalgaza zam. Bizler ne yapacağız. Türk vatandaşların büyük bir bölümü asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Bu kadar zamlar arasında bizler nasıl geçineceğiz. Tabi iktidardakilerin tuzu kuru. Devletin kaynaklarından geçiniyorlar ve bütün harcamalarını devletin yani milletin sırtına binerek yapıyorlar. Hadi onlar bir ay bizim aldığımız para ile geçinsinler, bu mümkün mü" diye sordU
“DEVLET KAÇAKÇILIĞI TEŞVİK EDİYOR”
Vatandaşın gündeminde işsizlik sorunu da vardı. Yücel'e dert anlatan vatandaşlar "Türkiye'de insanca geçinebilecek bir ücret politikası yok. İnsanlara hak ettikleri ücretler ödenmiyor. İktidardakiler de vatandaşı düşüneceğine kendi ceplerini düşünüyorlar. Mültecileri gelişi güzel ülkemize yerleştirdiler. Fabrikalarda düşük ücret olarak çalıştırıp insanları sömürüyorlar. Bize asgari ücret ve SGK gibi masrafları harcayacaklarına devletin desteği ile kaçak işçi çalıştırıyorlar. Kaçak işçi çalıştırılmasına da devlet göz yumuyor. Ama burada devletten vergi kaçırılıyor. SGK primi ve asgari ücret ödenmiyor. Bu da kaçak istihdamı teşvik ediyor. Kaçak istihdam çoğalınca da Türk Milletinin öz evlatları işsiz kalıyor. Devlet de kaçakçılığa göz yumuyor. Bizler, gidelim de nasıl 2 Bin TL'ye çalışalım. Bu bizim yaptığımız işin nasıl karşılığı olur" diye dert yandı.
“CEP BİTTİ, MİDEYE GÖZ DİKTİLER”
Vatandaşları dinleyen İYİ PARTİLİ Kazım Yücel de, "Sokak feryat ediyor. İnsanların geçinmelerine imkan bırakmadılar. Yandaşlarına Türkiye'nin kaynaklarını peşkeş çeken AKP iktidarı vatandaşı adeta ölüme terk etti. Her gün bir zamla uyanıyoruz. Zamsız günler geçince kendimizi şanlı hissediyoruz. Gıda fiyatları uçmuş durumda. Vatandaşın cebini sömüren AKP iktidarı şimdi de vatandaşın midesine göz dikmiş durumda. Kazandığı 3-5 kuruşla karnını doyurmaya çalışan vatandaşın midesine indirdiği yiyecekleri de AKP iktidarı alabilmenin derdinde. Yazık gerçekten çok yazık. Bakın okullar açıldı, kırtasiyeden servis ücretlerine; ek kaynaktan yemek ücretlerine bir çok kaleme zam yaptılar. Elektriğe, suya, doğalgaza, toplu taşıma ücretlerine kadar her alanda zamlar peş peşe geldi. Türk Milletinin kaynaklarını hoyratça saraylara, köşklere, özel uçaklara ve keyfi toplantılara harcayanlar bugün vatandaşın kazandığı 3-5 kuruşa da göz dikti. Türk Milletini hem aç bırakmaya hem de ölüme mahkum etmeyi amaçlıyorlar. Yandaşların milyar dolarlık vergi borcunu silenler, aynı zamanda yandaşlar üzerinden de ceplerini doldurdular. Vatandaş aç, vatandaş işsiz, vatandaş perişan" dedi.
“ÖZLEMLE İYİ'LERİN İKTİDARI BEKLENİYOR”
Yücel, "Sokaktan aldığımız serzenişler içinde bizleri sevindiren gelişmeler de var. Türk Milleti ve hemşerilerimiz AKP'yi ilk sandıkta gönderecek. Vatandaş İYİ Parti iktidarını dört gözle bekliyor. Bu güne kadar AKP'ye oy veren hemşehrilerimiz de bin pişman. Dört gözle sandığın önlerine konulmasını bekliyor. İlk fırsatta Erdoğan ve yandaşlarını gönderecek. İyi Parti'yi iktidara taşıyacak. Sokaktan aldığımız izlenim bizleri daha da heyecanlandırdı. Türk Milleti'nin özlemle İYİ Parti iktidarını beklemesi bizi çok sevindirdi. Vatandaşlarımız merak etmesin, gümbür gümbür iktidara geliyoruz. AKP'nin hiçbir kirli planı ve oyunu bizim iktidarımızı engelleyemeyecek. İYİ'ler iktidara gelecek ve vatandaş rahat bir nefes alacak" dedi.