Yücel'den Vali ve Emniyet Müdürüne çağrı: Çizmeyi aşan hal ve hareketler var!

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Olay Türk Tv'de yayınlanan Ramazan Özel programına konuk oldu. Kayseri'nin sorunlarına dikkat çeken Yücel, Kayseri'de Suriyeli göçmenlerin yaşadığı bölgelerde yaşanılan olaylar hakkında 'çizmeyi aşan bazı hal ve hareketler var' dedi ve başından geçen bir olayı anlattı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yücel'den Vali ve Emniyet Müdürüne çağrı: Çizmeyi aşan hal ve hareketler var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Suriye uyruklu göçmenlerin yoğun olduğu bölgelerde özellikle cam silme ve dilencilik yapıldığını dile getiren İYİ Partili Kazım Yücel, yaşadığı bir olayı anlattı. Trafik ışıklarında cam silme bahanesi ile arabalara yaklaşan çocukların vatandaşın sabrını zorladığını aktaran Yücel, bu konuda tedbir alınması için emniyet güçlerine seslendi.
“VATANDAŞ BU KONUDA MAĞDUR ARTIK BİR ŞEY YAPIN”
Yücel, “Kayseri'de Suriye'li göçmenlerin yoğun olduğu bölgeler var. Bu bölgelerin bazılarında artık çizmeyi aşan bazı hal ve hareketler de var. Buna emniyet organlarının da çok soğuk baktığını düşünmüyorum ve bazı yaptırımlar olduğu kanaatinde de değilim. Bu hareketlerin uzantıları dilencilik ve cam silme politikası. Köşk mahallesinde trafik ışıklarında beklerken cam silmek için çocuklar geldi çocuk işi gereği bulaşıyor  yapma demene rağmen camını kirletiyor ve o camı silmek zorunda kalacak hale getiriyor. Bunu yetkili organlara bildirmemiz lazım çünkü bu çocuklar bulaşıyorlar. 155'i aradım ana sekretere bağladı konuyu ilettiğimde başka bir yere bağladılar derken orada olayın vahameti de kalmadı. Beklemekten sinirlerinizle oynayan bir telesekreter sistemi var. Bu çocuklar insanları zorlayarak kendilerine şiddet uygulanmasını istiyorlar daha sonra davacı olup para almak için. Sayın Emniyet Müdürü bu kişilere ne yapacaksınız? bu insanları alıp tutuklamayacaksınız arabadan bir şey çalsalar diye düşünüyorum hiç bir şey yapmayacaksınız. Yine olan bizim gibi sade vatandaşa oluyor. Yani biz öleceğiz daha sonra cenazemize geleceksiniz. Böylesine bir sorun var Sayın Vali'm Sayın Emniyet Müdürü'm Sayın Belediye Başkanları'm bu çocuklar sizlerin eşlerine uyuşturucu çekmiş gibi gelse belki çantasını çalacak, belki bıçaklayacak, belki taciz edecek. Sonuç olarak bir şey yapacak. Siz bir şeyler yapmıyorsunuz, ama biz iki tokat atsak bizi alıp götüreceksiniz bunu biliyoruz. Vatandaş bu konuda mağdur artık bir şey yapın" diye konuştu.

Programın tamamını izlemek için TIKLAYIN