YSK'dan Akkışla ve Yeşilhisar kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasi partilerin 31 Mart Yerel Seçimleri çerçevesinde aralarında Kayseri'nin Akkışla ve Yeşilhisar ilçelerinin de bulunduğu 31 seçim çevresi için kararını açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

YSK'dan Akkışla ve Yeşilhisar kararı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasi partilerin 31 Mart Yerel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin itirazı üzerine, 2 il ve aralarında Kayseri’nin Akkışla ve Yeşilhisar ilçelerinde bulunduğu 31 seçim çevresiyle ilgili kararını açıkladı. Dün toplanan kurul AK Parti’nin Akkışla için yaptığı itirazı görüştü. CHP adayı Mustafa Dursun’un 2 bin 7 oy olarak yüzde 46.21 oy oranıyla seçildiği Akkışla’da AK Parti’’nin itirazını değerlendirdi. Akkışla’da AK Parti adayı Ayhan Arslan bin 913 yüzde 44.04 oy oranına ulaşmıştı. Kurul Ak Parti’nin itirazını reddederek Akkışla’da Mustafa Dursun’un başkanlığını tescillemiş oldu. 
Dün toplanan kurulun Kayseri ile ilgili diğer kararı ise İyi Parti’nin Yeşilhisar için yapmış olduğu itiraz oldu. İyi Parti adayı Salih Karagöz’ün 13 oy farkla kaybettiği Yeşilhisar’da AK Parti Adayı Halit Taşyapan 4 bin 324 oy ile seçilmişti. İyi Partinin seçimlerin iptal edilmesi için yaptığı itirazı görüşen YSK, İyi Parti’nin talebini reddetti. 
Kurul daha önce CHP’nin Pınarbaşı için yaptığı itirazı da reddederek seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. Pınarbaşı’da seçimler 2 Haziran tarihinde yapılacak. Kurul bugün 15.00’te toplanarak itirazları değerlendirmeye devam edecek.