Yorulup gideli 12 yıl oldu!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anadolu coğrafyasının en büyük ozanlarından, tam 12 yıl önce 'Yorulup giden' Neşet Ertaş'ı unutmadı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Yorulup gideli 12 yıl oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

‘Ah Yalan Dünya’, ‘Gönül Yarası’, ‘Zülüf Dökülmüş Yüze’, ‘Niye Çattın Kaşlarını, 'Mühür Gözlüm'  ve daha nice unutulmaz esere imza atan, ‘Bozkırın Tezenesi’ lakabıyla tanınan; Anadolu coğrafyasının en büyük ozanlarından Neşet Ertaş, ‘yorulup gideli’ tam 12 yıl oldu. Ölümsüz eserler bırakan usta sanatçı Neşet Ertaş, yaşarken Kültür ve Turizm Bakanlığınca ‘UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi’ kapsamında ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ ilan edilmişti. Her canlı gibi bir gün öleceğini bilen, arkasında onlarca ölümsüz eser bırakan Bozkırın Tezenesi, ‘Bana öldü demeyin, yoruldu, gitti deyin’ diyerek vasiyet etmişti. 

Yorulup gideli 12 yıl oldu!
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ‘Yorulup gidişinin’ ardından tam 12 yıl geçen büyük ustayı unutmadı. Büyük Usta’nın, Nerede bir türkü söyIeyen görürsen korkma, yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur’ sözlerini hatırlatan Büyükkılıç, ‘Türk halk müziğinin efsanevi ismi, Bozkırın Tezenesi #NeşetErtaş'ı, vefatının 12’nci yılında saygı, rahmet ve özlemle anıyorum.’dedi.