'Yoksulluğa, sefalete teslim olmayacağız!'

Kayseri'de Emek ve Demokrasi Güçleri, 'Yoksulluğa, sefalete teslim olmayacağız' diyerek alanlara indi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi haber bülteninde…

'Yoksulluğa, sefalete teslim olmayacağız!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de yaklaşık 8 milyon kişinin açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Kamu Emekçileri Sendikası Platformu (KESK) ve emekli sendikaları, Türkiye’nin dört bir yanında yaptıkları basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdi. 

'Yoksulluğa, sefalete teslim olmayacağız!'
Kayseri’de de Emek ve Demokrasi Güçleri, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptıkları basın açıklaması ile taleplerini dile getirdi. Eğitim Sen Şube Başkanı Sedat Ünsal’ın da katıldığı basın açıklamasında, Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Tüm Emekli Sen Kayseri Şubesi Başkanı Ali Gül okudu. Dört kişilik bir ailenin tüm fertleri asgari ücretle çalışsa dahi hane gelirinin yoksulluk sınırının altında kaldığı belirten Gül, ‘Bugün Türkiye'de her dört kişiden biri işsizken, çalışan her iki kişiden birisi ise açlık sınırının altında kalan asgari ücretle ayakta kalmaya çalışıyor. Dört kişilik bir ailenin tüm fertleri asgari ücretle çalışsa dahi hane geliri yoksulluk sınırının altında kalıyor. Durum böyle iken yoksulluğa, sefalete teslim olmayacağız. Emeğimizin karşılığını, hakkımızı istiyoruz" dedi.