YKS tercihleri başladı!

Yüz binlerce adayın gündeminde yer alan heyecanla beklediği YKS tercihleri bugün başladı. Tercihler ne zamana kadar nasıl yapılacak? Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

YKS tercihleri başladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

08-09 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) Türkiye genelinde 3 milyon 120 bin 878 aday katıldı. Kayseri'den ise 56 bin 480 aday, iyi bir üniversiteye yerleşmek için sınavda ter döktü. Sonuçların 17 Temmuz'da açıklanmasının ardından, Kayseri'deki öğrencilerde dahil yüz binlerce aday tercih dönemini merakla bekliyordu. 

YKS tercihleri başladı!

YKS Tercih Süreci Başladı

YKS tercihleri, 25 Temmuz 2024 Perşembe günü (bugün) itibarıyla başladı ve 2 Ağustos 2024 Cuma günü sona erecek. Adaylar, tercihlerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapacaklar. Tercih işlemleri ayrıca ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden de gerçekleştirilebilecek.

YKS tercihleri başladı!

Kaç Tercih Hakkı Var?

YKS'de adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecekler. Bu tercihlerin doğru ve dikkatli bir şekilde yapılması, adayların istedikleri üniversite ve bölüme yerleşmeleri için kritik önem taşıyor. YKS tercihleri, 9 gün sürecek ve bu süre zarfında adayların tercihlerini gözden geçirip son kararlarını vermeleri gerekecek.

YKS tercihleri başladı!

Nasıl Tercih Yapılır?

Adaylar, ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre tercih yapmaları gerekiyor Tercih işlemi, AİS ekranındaki uyarılara göre dikkatlice sonlandırılması gerekiyor. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli sayılacak.