35 YILLIK EVLİ ÇİFTİN KALPLERİNE AYNI ANDA STENT TAKILDI

35 YILLIK EVLİ ÇİFTİN KALPLERİNE AYNI ANDA STENT TAKILDI
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

35 yıllık hayat arkadaşı Dr. Ali Has ile ev hanımı eşi Hatice Has, evlenirken “iyi günde de kötü günde de” sözünün gereğini yerine getirdi ve birbirlerini hastalıkta da yalnız bırakmadı. Kalp damarları tıkalı olan çift anjiyoya birlikte girdi. Ali ve Hatice Has’ın tıkalı olan kalp damarları stent ile açıldı. 
Göğsündeki ağrıların artması sonucu Memorial Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’ne başvuran Hatice Has ve eşi Dr. Ali Has’ın kalbine de acil olarak stent takılması gerektiği belirtildi. Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Namık Kemal Eryol tarafından Hatice- Ali Has’a yapılan başarılı operasyon sonrası çift yeniden sağlığına kavuştu.
Eşinin habersiz aldığı randevuyu geri çeviremedi
Ali Has ile henüz üniversite yıllarında hayatını birleştiren ve son günlerde artan şiddetli ağrılarına rağmen doktora gitmemekte ısrarcı olan Hatice Has, 35 yıllık hayat arkadaşının kendisinden habersiz aldığı muayene randevusunu geri çeviremedi. Eşinin ısrarcı davranmasıyla muayene olmayı kabul eden Hatice Has’a yapılan anjiyo sonrası kalp damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle ameliyat olması gerektiği söylendi. Ancak vücudu kendi kan grubundan olan hiçbir kanı kabul etmeyince, Hatice Has’a da stent takılmasına karar verildi. Sağlık durumunun eskisinden daha iyi olduğunu belirten Hatice Has “Eşimin ısrarları sayesinde tekrar sağlığıma kavuştum. Doktorum anjiyo kararı verdiğinde bile anjiyo yaptırmamak için direndim fakat sonra eşimin kararlı tavrıyla anjiyo oldum. Benim için çok büyük bir sürpriz oldu tekrar sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum” dedi.
Göğüs ağrıları tamamen yok oldu
25 yıldır Kayseri’de aile hekimi olarak görev yapan 56 yaşındaki Ali Has’ın, ilk anjiyosunu da 2009 yılında Prof. Dr. Namık Kemal Eryol gerçekleştirdi. 2009 yılında stent takılarak tıkalı damarın açıldığını belirten Ali Has, “Son günlerde göğüs şiddetli göğüs ağrılarım başladı. Merdiven çıkarken ve normal yürüyüş yaparken ağrılarımın arttığını hissettim. Zaman kaybetmeden muayene ve gerekli olan tüm tetkikleri yaptırdım. Yapılan tetkikler neticesinde damarın birinde 35 mm çapında darlık olduğu tespit edildi. Damardaki darlık balonla açılıp stent yerleştirildi. Yapılan işlemlerden sonra ağrılarım tamamen kayboldu. Şu an sağlığım gayet iyi. Bu süreçte bize destek olan doktorumuz Prof. Dr. Namık Kemal Eryol ile ekibine yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Ani başlayan göğüs ağrısı ihmal edilmemeli
Memorial Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Namık Kemal Eryol ise Hatice- Ali Has çiftinin başarılı bir operasyonla yeniden sağlıklarına kavuştuğunu ifade etti. Eryol “Hatice Hanım için anjiyo sonrası ameliyat kararı verildi. Fakat kanındaki sorundan dolayı ameliyat edilmesi de riskliydi. Mutlak ameliyat teşhisi konulan hastamızın 2 damarına stent yerleştirerek yeniden sağlığına kavuşmasını sağladık. Şu an hastalarımızın durumu gayet iyi” açıklaması yaptı. Prof. Dr. Namık Kemal Eryol son yıllarda kalp krizinin yaşamı tehdit edici boyutlarda artış gösterdiğine dikkat çekerek, “Ani başlayan göğüs ağrıları asla ihmal edilmemeli. Aksi takdirde kalp krizine bağlı ölümcül sonuçlara kadar yol açabiliyor” dedi.