2013 YILINDA 1700 KİŞİ NEDEN ÖLDÜ?

2013 YILINDA 1700 KİŞİ NEDEN ÖLDÜ?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, 28 Nisan Gününün ‘İş Kazalarında Hayatını Kaybedenleri Anma Günü’ olarak kabul edilmesine yönelik kanun teklifi verdi. Bu anlamlı teklifi ile iş kazalarına dikkat çeken Halaçoğlu, bu kanun teklifi ile son yıllarda artan iş kazalarının önüne geçebilmek için, gerekli tedbirleri alınması, çalışanların ve işverenlerin bu konuda daha bilinçli ve duyarlı olmalarının sağlanması ve yaşamını kaybedenleri anmanın amaçlandığını söyledi.

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, iş kazalarına dikkat çekti ve bu konuda anlamlı bir kanun teklifi hazırladı.

“TÜRKİYE İŞ KAZALARINDA AVRUPA’DA 1. DÜNYADA İSE 3. SIRADA YER ALMAKTADIR”

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dünya’da her yıl yaklaşık 270 milyon iş kazasının meydana geldiğini, 160 milyon çalışan meslek hastalıklarına yakalandığına dikkat çeken Halaçoğlu, “Uluslararası Çalışma Örgütünün bu verilerine göre; her 15 saniyede 160 işçi iş kazası geçirmekte, meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıkları sonucu her yıl yaklaşık 2-2,5 milyon çalışan yaşamını yitirmektedir.  Ülkemiz de iş kazalarında maalesef iyi bir görüntü vermemekte, ölümle neticelenen iş kazalarında Avrupa’da 1, dünyada ise 3. sırada yer almaktadır. Kayıt altına alınmayan iş kazaları ve sigortasız çalışan işçilerin ölümleri bu rakamların içinde yer almamakla birlikte Türkiye’de; her gün 176 iş kazası olmakta, 3-8 kişi yaşamını yitirmekte ve 6 kişi ise sürekli iş göremez hale gelmektedir. 2014 yılının ilk üç 276 çalışanımız iş kazası sonucu vefat etmiştir” dedi.

“2013 YILINDA 700 KİŞİ İŞ KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ”

2013 yılında 74 bin 871 iş kazası olduğunu ve bu kazalarda da bin 700 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade eden MHP’li Halaçoğlu, şunları söyledi: “Sadece meslek hastalığı sonucu 2 bin 73 kişi iş göremez hale gelmiştir. Uluslararası Çalışma Örgütü, iş kazaları ve meslek hastalıklarının bir ülkeye maliyetinin, o ülkenin yurt içi gayri safi milli hasılasının yüzde 4’üne denk geldiğini açıklamıştır. Buna göre; pek çoğu basit önlemlerle engellenebilecek iş kazaları ve meslek hastalıklarının Ülkemize maliyeti 35-40 milyar TL.’dır. Uluslararası Çalışma Örgütü 28 Nisan gününü ‘Dünya Çalışma Güvenliği ve Sağlığı Günü’ olarak ilan etmiş, dünyada 30’dan fazla ülkede de resmi olarak “Anma ve Yas Günü” olarak kabul edilmiştir. İş kazaları ve meslek hastalıkları sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak, daha fazla ocağın sönmesini önlemek, sağlıklı ve güvenli bir çalışma hayatının gerçekleşmesine katkı sağlamak amacı ile 28 Nisan gününün her yıl ‘İş Kazalarında Hayatını Kaybedenleri Anma Günü’ olarak ilan edilmesi için bu Kanun teklifi hazırladık”