Yıldız Pazar'da işlem gören Kayserili şirketler!

Kayserili 11 şirketinde işlem gördüğü Borsa İstanbul'da hangi Kayserili şirketler Yıldız Pazar'da yer alıyor? Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Yıldız Pazar'da işlem gören Kayserili şirketler!

Borsa İstanbul'un en prestijli pazar olan Yıldız Pazar'da Kayseri'den borsada işlem gören kaç şirket yer alıyor? Borsa İstanbul'da işlem gören 11 Kayserili şirketten 5'i, mali güçleri, istikrarlı büyümeleri ve yüksek piyasa değerleriyle Yıldız Pazar'ında yerini almış durumda.

Yıldız Pazar'da işlem gören Kayserili şirketler arasında Formet Metal Ve Cam Sanayi A.Ş. (FORMT), Erbosan Erciyas Boru Sanayi Ve Ticaret A.Ş. (ERBOS), Yataş Yatak Ve Yorgan Sanayi Ticaret A.Ş. (YATAS), Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. (KAYSE) ve Mega Metal Sanayi Ve Ticaret A.Ş. (MEGMT) bulunuyor.

Borsa İstanbul'a göre, Yıldız Pazar'da işlem görebilmek için bir şirketin ilk halka arzında piyasa değeri en az 1 milyar TL olması gerekiyor.

Diğer yandan (AYEN) Ayen Enerji A.Ş, (KRTEK) Karsu Tekstil San. ve Tic. A.Ş., (LUKS) Lüks Kadife Tic. ve San. A.Ş., (OYLUM) Oylum Sınai Yatırımlar, (TMPOL) Temapol Polimer Plastik, (RAİNBOW) Rainbow Polikarbonat şirketileri ise Borsa İstanbul Ana Pazar'da işlem görmektedir.