Yıldırım düştü 1 kişi hayatını kaybetti

Kayseri'de hemen hemen her gün yağan gök gürültülü sağanak yağışlar Pınarbaşı İlçesi'nde can aldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Yıldırım düştü 1 kişi hayatını kaybetti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de son haftalarda hemen hemen her gün yağan gök gürültülü sağanak yağışlar Pınarbaşı İlçesi'nde can aldı. Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde yıldırımın isabet ettiği çoban hayatını kaybederken bir kişi ise Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde koyunları otlatırken yıldırımın isabet ettiği çoban hayatını kaybederken 1 kişi de tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Altıkesek Mahallesi'nde çobanlık yapan E.D. ile A.Ö.'ye koyunlarını otlatırken yıldırım isabet etti. İhbarın ardından bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde E.D.'nin hayatını kaybettiği belirlenirken yaralı olan A.Ö. ise Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 

YILDIRIM TEHLİKESİNE KARŞI NELER YAPILMALI?

Yıldırımların bir insanın üstüne düşme ihtimali her ne kadar az olsa da imkansız değildir. Peki, yıldırım tehlikesine karşı açık arazide neler yapılmalı? İşte afad.gov.tr'de yer alan bilgilere göre açık arazide yıldırım tehlikesine karşı yapmamız gerekenler:

Sığınabileceğin bir bina veya üstü kapalı bir araç ara.
Eğer sığınabileceğin hiçbir yer yoksa bulunduğun yerdeki en yüksek cisimden uzak dur. Mümkün olduğunca küçük bir hedef oluştur.
Sığınabileceğin bir yer yoksa mağaralar, vadiler, kuru hendek ve arklar en güvenli yerlerdir. Ancak ani sel sularına dikkat et!
Ormanlarda eşit yükseklikteki alçak ağaç kümeleri arasındaki boşluklara ya da en kısa ağacın altına sığınabilirsin.
Asla tek başına duran bir ağacın altına girme. Tek ağacın yüksekliğinin iki katı kadar uzaklıkta bir yerde, kapanma hareketini uygulayabilirsin.
Kamp araç ve gereçleri, balık oltası, kazma ve kürek gibi metal cisimlere temas etme.
Dağ ve tepelerin doruklarından, açık alanlardan, metal boru ve tel örgülerden, elektrik hatlarından, tren yollarından, bisiklet, motosiklet, traktör gibi üstü açık araçlara binmekten ve elektrik iletebilen her türlü cisimden kaçın.
Grup halindeyseniz, birbirinizden en az 1,5 metre uzakta durun.
Dağda ağaç sınırlarından daha yüksekteysen hemen ağaçlık alana in.