100. yılda parlamenter sistem vurgusu: Önemini daha iyi anladık, yeniden inşası için mücadele edeceğiz

100. yılda parlamenter sistem vurgusu: Önemini daha iyi anladık, yeniden inşası için mücadele edeceğiz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve aynı zamamda  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 100. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. "Türk, tutsakllığı kabul etmeyen bir millettir" diyen Ataş, ayrıca gelinen süreçte demokratik parlamenter sistemin öneminin de daha çok anlaşıldığını belirtti. Ataş, "İYİ Parti mensupları olarak demokratik parlamenter sistemin yeniden güçlü bir şekilde inşası için çok daha fazla gayret göstereceğiz" dedi. 
 
 
Açıklamasında, "İstiklâl savaşımızın ana kumanda merkezi olarak Türk ulusunun istikbalini savunan, Türk milletinin azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilân eden, ulusal egemenliğimizin vazgeçilmez kaynağı; TBMM'nin açılışının 100. yıldönümüne kavuşmuş bulunmaktayız." diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş," Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgali sırasında direniş gösteren ve kurtuluş savaşını başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milletinin oluşturduğu irade ile kurulan bağımsızlığımızın teminatı, milli mücadelemizin karargahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılında Yüce Türk Milleti’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum." diye konuştu. 
 
Demokratik parlamenter sistem vurgusu da yapan Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı, "Türk, tutsaklık kabul etmeyen bir millettir. Yedi düvelle, işgalci devletlerle bütün imkansızlıklara rağmen savaşarak kurtuluşu ve istiklalini kazanan milletimizin bu kutlu zaferinin gururunu yaşıyoruz. Ne yazık ki bugün salgın nedeniyle dolu dolu kutlayamamanın burukluğu içersindeyiz lakin inanıyorum ki gelecek yıllarda tüm milletimizle, coşkuyla kutlayacağımız bayramlarda buluşacağız. Aynı ülkü ve heyecanla İnşallah yüz yıllarca daha bu çatı altında millet iradesinin tescil edildiğini göreceğiz. Ayrıca demokratik parlamenter sistemin önemini çok daha iyi anlamaktayız ve İYİ Parti mensupları olarak demokratik parlamenter sistemin yeniden güçlü bir şekilde inşası için çok daha fazla gayret göstereceğiz. TBMM'nin başarılarla dolu 100 yıllık tarihine ve mukaddes hatırasına sahip çıkmak da doğal olarak bunu gerektirmektedir. Nice yüzyıllara."