Yılda 500 bin hastaya hizmet veriyor

Develi Dr. Ekrem Karakaya Hastanesi, 2022 yılında hizmete başlayarak yılda yaklaşık 500 bin hasta için sağlık hizmeti sunmaktadır. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Yılda 500 bin hastaya hizmet veriyor

Kayseri'nin Develi İlçesi'nde 2022 yılında hizmete giren Develi Dr. Ekrem Karakaya Hastanesi her geçen gün gelişerek bölgesel bir hastane olma yolunda ilerliyor. Yılda yaklaşık 500 bin hastanın müracaat ettiği 7 bin hastanın yataklı tedavisine cevap verilen hastane hizmete başladığı günden itibaren eksiklikleri de bir taraftan giderilmeye çalışılmaktadır.

Konuyla ilgili araştırmacı yazar Nezir Ötegen'in derlediği bilgiler şu şekilde; "Hastanemizin iç mefruşat ve teşrifatı, teknik alt yapı hariç, Tomografi Cihazı, Anestezi Cihazları, Renkli Ultrason Cihazları, Mamografi Cihazı, Fizik Tedavi Merkezi, Palyatif Bakım Merkezi, Geliştirilen Yoğun Bakım Merkezi, Diyaliz Merkezi  vb. birçok donanım yanısıra; eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin Diş Tedavi ve Protez Merkezi dönüşüm işi ihalesi  onaylanmış olup tam donanımlı yeni bir diş tedavi merkezini de ilçemize kazandırmak için gayret edilmektedir.

Hastanemize devletimiz adına Sağlık Bakanlığımız tarafından yıllar içerisinde gerekli her türlü ekipman alınmıştır. Alınmaya da devam etmektedir. Ancak; tıbbi ve acil ihtiyaçlar dışındaki elzem olmayan diğer alımlar alınan son tasarruf tedbirleri dolayısı bekletilmektedir.

Hayırsever hemşerilerimiz ve bazı kurumlar tarafından İlgili makamlar aracılığı ile koordinasyon sağlanarak ihtiyaçlar karşılanmaya da gayret edilmektedir. Hastanemize yeni alınacak MRG (manyetik rezonans görüntüleme) cihazı ile ilgili talep resmi olarak Develi Kaymakamlığı ve Develi Belediyesi aracılığı ile 22 nisan 2024 tarihinde Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile Öksüt Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye iletilmiştir.

Edindiğimiz bilgiye göre de haziran ayı içerisinde Develi Belediye Başkanı Adem Şengül ile Öksüt Madencilik üst yöneticileri de bu konu ile ilgili olarak bir görüşme yapmışlardır.  Bu aşamalarda ilçemiz ve dolayısı ile Develi Dr. Ekrem Karakaya Hastanemizin gelişmesi için emeklerini esirgemeyen Sağlık Bakanlığı yetkilileri, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan’a, Kaymakamımız Yusuf Turan’a Belediye Başkanımız Adem Şengül’e hayırseverlerimize, Öksüt Madencilik’e gece gündüz demeden gayret eden değerli hastane yöneticilerine, katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz."