'Yılanlar grubu' çetesi bakın hangi ilçede örgütlenmiş!

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 'Yılanlar grubu' suç örgütü olayında yeni gelişme. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Yılanlar grubu' çetesi bakın hangi ilçede örgütlenmiş!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2 gün önce içlerinde Kayseri’nin de yer aldığı 6 ilde  'Mahzen-9’ operasyon düzenlemiş, 'yılanlar grubu' diye suç örgütünü duyurmuştu. Bakan Yerlikaya, yılanlar grubu'nun elebaşısı Barış Şengül'ün adını açıklamıştı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından yapılan operasyon ve çalışmalar sonucunda "Yılan" lakaplı Barış Şengül isimli şahsın İncesu ilçesinde kendi illegal bir yapılanma içerisine girdiği ve F.İ. isimli sağ kolu aracılığıyla diğer örgüt üyelerine emir ve talimatlar verdiği belirlendi. Şahısların İncesu ilçesinde silahlı eylemler gerçekleştirdiği de tespit edildi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü operasyona ilişkin detaylarını ise şu şekilde açıkladı: 
İncesu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma sonucunda olaylara karıştıkları belirlenen 22 şüpheli şahıs için 28 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

'Yılanlar grubu' çetesi bakın hangi ilçede örgütlenmiş!

Operasyonlarda 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet el telsizi, 1 adet demir kelepçe ve 50 adet tabanca mermisi ele geçirildi.

Operasyonda tüm şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak", "Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olmak", "Yağma", "Yağma Amaçlı Tehdit", "6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'a Muhalefet" ve "Mala Zarar Verme" suçlarından adli işlem başlatıldı.

Sanıkların cuma günü hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.