Yıl olmuş 2022! Yol çilesi bir yanda, su çilesi diğer yanda…

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Alamettin Mahallesi'nde vatandaşlar ulaşım ve su sorununa isyan etti. Etkili olan kar yağışı ile birlikte yolların kapandığını ve yol açma çalışmasının da yapılmadığını dile getiren vatandaşlar, mağdur olduklarını dile getirerek, bu duruma tepki gösterdi.

Yıl olmuş 2022! Yol çilesi bir yanda, su çilesi diğer yanda…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mahalle sakinlerinden Oktay Yabantaş, “Bu yollar niye açılmıyor? Mesele ne? Yuvadan atılan kuşlar gibi bu halımız ne olacak? Hastamız, misafirimiz olsa ne olacak?” diyerek, yaşadıklarına isyan etti.

Diğer yandan mahallede su sorunu da yaşanıyor. Vatandaşlar su ihtiyaçlarını taşıma yöntemle sağlıyor. Kışın bu durumun daha da zorlaştığını kaydeden vatandaşlar, yetkililere seslenerek sorunlarının çözülmesini istiyor. 

Bir diğer mahalle sakini Dursun Bakırhan, yaşadıkları çileye dikkat çekerek, sorunun çözülmesini istedi. Mahallede uzun süredir su sorununun yaşandığını kaydeden mahalle sakinlerinden Mikail Yabangülü, “Geçtiğimiz hafta durumu KASKİ’ye, belediyeye ilettik. Dilekçeler yazdık. Depolarda ‘su motoru arızalanmış’ dendi, ancak 10-15 gündür ne gelen var ne giden. Sorun devam ediyor, ortada çözüm yok. Kar, kış kırsalda daha da çileli geçiyor. Bu tabloda evlerde su yok. Yol açma çalışması yok, yollar kapalı ve haliyle vatandaş mağdur.  Vatandaşlar bu karda kışta  3 ya da 5 km yol giderek, evine taşımayla su getirmeye çalışıyor. Yazık değil mi bu insanlara?” ifadelerini kullandı.