Yıl olmuş 2021! Yol yok, ulaşım yok! Hem de Başkanın doğduğu memlekette!

Develi ilçesine bağlı Şıhlı Mahallesi'nde ulaşım sıkıntıları vatandaşı isyan ettirdi. Başkanın hemşerileri, Bu sıkıntıları kim çözecek? diye soruyor...

Yıl olmuş 2021! Yol yok, ulaşım yok! Hem de Başkanın doğduğu memlekette!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, Şıhlı Mahallesini ziyaret etti. 
Ziyaret sırasında mahalle kıraathanesine uğrayan Başkan Mahmut Kılınç, Şıhlılı vatandaşlar ile sohbet etti, dert dinledi. 

‘BU SIKINTILARI KİM ÇÖZECEK?’

Mahalle ziyaretleri sonrasında açıklamalarda bulunan ve sıkıntıları sıralayan Kılınç, ‘Mahalle içerisinde bulunan 6 haneye gitmek için yol yok, vatandaşlar toprak araziden gidip gelmek zorunda kalıyor’ sözleriyle dikkat çekti. 
Kılınç, ‘Şıhlı mahallemizi ziyaret ettik, ziyaret sırasında hal hatır sorduğumuz vatandaşlarımızın dertlerini dinledik. Öğrendiğimize göre Şıhlı mahallemizde Ulaşımda iki büyük sıkıntı var, birinci sıkıntı; Şıhlı mahallesinden Develi İlçesine bir dolmuş veya bir servis yok, arabası olmayan vatandaşlar İlçe merkezine gidemiyor. Develi'de işi olup da aracı olmayanlar büyük sıkıntı çekiyor. İkinci sıkıntı ise; mahalle içerisinde bulunan 6 haneye gitmek için yol yok, vatandaşlar toprak araziden gidip gelmek zorunda kalıyor. Acil bir durum olduğunda Ambulans giremiyor, araba giremiyor, çöp kamyonu gelip çöpleri alamıyor, mahalleli odununu samanını el arabası ile getirmek zorunda kalıyor. Şıhlı mahallesinin ulaşımdaki bu sıkıntılarını kim çözecek? Mahalle sakinlerine seçim vadi olarak sunulan yollar ne zaman yapılacak?’ diye sordu. ‘Vatandaşlar bu iki sorun için defalarca Belediye'ye gidip sorunlarını anlatsalar da söz verildiği halde hiçbir şey yapılmadığını söylüyor’ diyen Kılınç, ‘Belediye verdiği sözleri neden yerine getirmiyor? Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Siyasilerden seçimlerde verdiği sözlerini yerine getirmesini bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘ACİL BİR DURUM OLDUĞUNDA AMBULANS GELEMİYOR HASTAMIZI BATTANİYE İLE ANA YOLA TAŞIMAK ZORUNDA KALIYORUZ’

Başkan Kılınç ile sohbet sırasında dertlerini anlatan mahalle sakinlerinden Cuma Bağlar, ‘Bizim burada 6 hane var ve bu 6 haneye gelen bir yolumuz yok, araba ile evlerimize ulaşamıyoruz. Acil bir durum olduğunda ambulans gelemiyor hastamızı battaniye ile ana yola taşımak zorunda kalıyoruz. Samanımız odunumuz geliyor kamyonlar ile ama yol olmadığı için el arabası ile ana yoldan el arabası ile getirmek durumunda kalıyoruz. Çöp arabası evlerimizin orda ki çöpü almaya gelemiyor bir kere gelmeye çalıştı ama çamura battı gelemedi. Biz bu sorunumuzu defalarca Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'a ilettik kendisinden de bu yolların yapılacağına dair söz aldık ama kimse gelip de burada ki bizim bu yol sıkıntımızı çözmedi’ dedi.

‘ÖZELLİKLE KIŞ GÜNLERİNDE BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYORUZ’

Şıhlı mahalle sakinlerinden Nazir Ateş, ‘Ulaşımda bir dolmuş sıkıntımız var, eskiden var olan bir dolmuşumuz vardı ama 2-3 seneden beri dolmuş ya da servis imkanımız yok. Arabası olmayan vatandaşlar çok büyük sıkıntı çekiyor, hele de bu kış günlerinde acil işi olanlar istediği zaman gidemiyor. Ben buradan bizi duyan yetkililere sesleniyorum, bizim mahallemize bir dolmuş istiyoruz’ dedi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN DOĞDUĞU MAHALLE!

Diğer yandan Develi’nin Şıhlı Mahallesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da doğduğu, büyüdüğü köy. Büyükkılıç, 25 Ekim 1953 tarihinde Develi- Şıhlı’da doğdu. Yine bir süre önce hayatını kaybeden AK Parti eski Milletvekili Burhan Kuzu da Şıhlılı olan ünlü isimler arasında. 

BÜYÜKKILIÇ: ŞIHLI ŞAHSIMA VE MEHMET CABBAR KARDEŞİME TAM DESTEK VERİYOR

Büyükkılıç, 5 Mart 2019'da seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği Şıhlı ziyaretinde vatandaşlarla bir araya gelmiş ve köyüyle hasret gidermişti. Büyükkılıç, ‘Doğup büyüdüğüm,ata ocağım Develi'mizin en şirin mahallelerinden birisi olan Şıhlı'yı ziyaret ettik. Benim için bir bakıma sıla-i rahim olan Şıhlı ziyaretimizde Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han döneminde dedem Kılıç Ali Efendi tarafından yaptırılan ve benimde eğitim gördüğüm Hamidiye Medresesi'ni gezip oyun oynadığımız sokaklarda bir bakıma çocukluk günlerime geri döndüm ve anılarım tazelendi. Bu tarihi medresemizi inşallah yeni dönemde Develi'mize değer katacak bir mekan olarak yeniden canlandırmanın gayreti içerisinde olacağız. 7'den 77'ye Şıhlı meydanında toplanan hemşehrilerime hitap etmenin onurunu yaşadım. Bu topraklardan yetişen bir evlatları olarak Şıhlı Büyükşehir'de şahsıma Develi'de Mehmet Cabbar kardeşime tam destek veriyor. Şıhlı'mıza da zaten bu yakışır. Allah tüm hemşehrilerimden razı olsun. Rabbim güvenlerine layık kılsın’ ifadelerini kullanmıştı.