YIKILMADIK MESAJI VERMEK İSTİYORLAR!

YIKILMADIK MESAJI  VERMEK İSTİYORLAR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi (SP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, aralarında İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’in de yer aldığı farklı partilerdeki  5 belediye Başkanının AK Parti’ye geçmesi ile ilgili olarak konuştu. AK Parti’nin belediye başkanlarına ciddi baskı uyguladığını savunan Arıkan, “Muhalefet partilerinin hizmet yapma noktasında bütün argümanları ellerinden alınıyor” dedi. “İktidar partisinde ciddi bir erime söz konusu” diyen Arıkan, “Bu erimenin önüne geçebilmek için dışarıda bu algıyı yıkmak için biz yıkılmadık, oylarımızda herhangi bir kayıp söz konusu değil, hatta bakın dışarıdan belediye başkanları bize katılıyor mesajı vermek istiyorlar” ifadelerini de kullandı.  Diğer yandan Arıkan, “Geçmişte de bu tarz uygulamalar ile birçok transfer yapıldı ve bu transferlerin taraflarının tamamının siyaset sahnesinde esamesi yok” diye konuştu.

 

 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, AK Parti’ye farklı partilerden geçen belediye başkanları ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Muhalefet partili olan belediye başkanlarına yönelik ciddi baskıların olduğunu ifade eden Arıkan, adaletsiz uygulamaların olduğunu öne sürdü.

“ERİMENİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ALGI OLUŞTURUYORLAR”

AK Parti’de ciddi bir erimenin söz konusu olduğunu belirten Arıkan, “İktidar partisinde ciddi bir erime söz konusu. Bu erimenin önüne geçebilmek için dışarıda bu algıyı yıkmak için biz yıkılmadık, oylarımızda herhangi bir kayıp söz konusu değil hatta bakın dışarıdan belediye başkanları bize katılıyor mesajı vermek istiyorlar.  Olayın derinine indiğimizde şöyle bir Kanaate vardık.  Belediye başkanlarına çok ciddi baskı söz konusu.  Muhalefet partilerinin hizmet yapma noktasında bütün argümanları ellerinden alınıyor. Adalet noktasında kendilerinden ve muhalefetten seçilen başkanları çok ciddi adaletsiz bir davranış söz konusu” diye konuştu.

“BAŞKANLARI MADDİ KONULARDA ÇARESİZ BIRAKARAK, İSTİFA ETTİRMEYE UĞRAŞIYORLAR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de algı operasyonlarına devam ettiğini öne süren Arıkan, “AK Parti kaybettikleri belediyelerin başkanlarını maddi konularda çaresiz bırakarak, istifa ettirip kendilerine katılmalarına uğraşıyorlar” dedi.

“KAYSERİ’Yİ VENEDİK YAPMAYI VAAT ETMİŞTİ! ALGI

OPERASYONUNA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR”

“Geçmişte de bu tarz uygulamalar ile bir çok transfer yapıldı ve bu transferlerin taraflarının tamamının siyaset sahnesinde esamesi yok” ifadelerini kullanan Arıkan, şunları söyledi,  “Sayın Başkan’ın 2014 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu dönemde yaptığı algı operasyonlarından biri; Şehir merkezinin yaklaşık 30 kilometre uzağından geçen Kızıl Irmak’ın yatağını değiştirerek şehir merkezinden geçirmeyi ve Kayseri’yi Venedik yapmayı vaat etmişti. Bir seçim boyunca bu konu gündemi meşgul etti. Kot farkı dolayısıyla fizik kurallarına aykırı olmasına ve yapılaşmış bir şehrin içinden bir ırmağı geçirmenin imkansızlığına rağmen hakim olduğu medyanın da etkisiyle şehrin meselelerinin gündeme getirilip tartışılması gereken bir seçim sürecini maalesef hayal ötesi bir konuyu tartışarak geçirdik. Allah’tan seçimden sonra bu konu bir daha açılmadı ve insanların enerjisi boşa harcanmadı. İşin özeti Mehmet Özhaseki algı operasyonuna kaldığı yerden devam ediyor. AK Parti’nin kaybettikleri belediyelerin başkanlarını maddi konularda çaresiz bırakarak istifa ettirip kendilerine katılmaları için yaptığı uygulamalara bir örnek; Danıştay kararına göre, ‘kamu yararı’ amacıyla harcanan paralar ve kullanılan araçlar haczedilemiyor. Muhalefetten seçilen belediye başkanı, bankadaki paraların ve hizmette kullanılan araçların haczedilmemesi için ‘Kamu Yararı Kararı’nın alınması teklifini gündeme getirir. Belediye hesabındaki paralarla Belediye’ye ait araçların ‘haczedilmemesi’ için ‘kamu yararı’ kararı alınması teklifi AKP’li Meclis üyelerinin oy çokluğuyla reddedilir. Kararın reddiyle beraber; sokak temizliğinde kullanılan araçlar, yol ve su gibi ihtiyaçlar için kullanılan paralar için de haczedilme riski doğmuş olur. Geçmişte de bu tarz uygulamalar ile birçok transfer yapıldı ve bu transferlerin taraflarının tamamının siyaset sahnesinde esamesi yok” Haber: Cafer ZENGİN