Yeşilhisar çiftçisi ve esnafı dertli

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Yeşilhisar İlçesi'nde CHP İlçe Örgütü'nü ziyaret ederek, yerel sorunları yerinde inceledi. Detaylar Kayseri Olay'da...

Yeşilhisar çiftçisi ve esnafı dertli

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Yeşilhisar İlçesi'nde CHP İlçe Örgütü'nü ziyaret ederek, yerel sorunları yerinde inceledi. Genç, çiftçilerin düşük taban fiyatları ve artan girdi maliyetlerinden, esnaf ve sanatkarların ise ekonomik zorluklardan şikayetçi olduğunu belirtti. Çiftçilerin üretim yapmada yaşadığı zorluklar ve esnafın borç yükü hakkında çözüm önerilerinde bulunan Genç, hükümeti bu sorunlara acilen müdahale etmeye çağırdı.

CHP Yeşilhisar İlçe Örgütü ile bir araya geldi

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Yeşilhisar İlçesi'ni ziyaret ederek, CHP Yeşilhisar İlçe Örgütü ile bir araya geldi ve yerel sorunları yerinde inceledi. Milletvekili Genç, İl Başkan Yardımcıları Ali Domaniç ve Gazanfer Akpınar ile birlikte, vatandaşların taleplerini dinleyerek çözüm önerileri üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Yeşilhisar çiftçisi ve esnafı dertli

Ziyaret programı kapsamında Yeşilhisar Ziraat Odası, Yeşilhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni de ziyaret eden Genç, hem çiftçilerin hem de esnaf ve sanatkarların karşılaştığı zorlukları dinledi.

Yeşilhisar çiftçisi ve esnafı dertli

Genç, 'İktidarın acilen adım atması gerekmektedir'

Millevekili Genç'in ziyaret kapsamında bir araya geldiği çiftçiler, düşük taban fiyatları ve artan gübre ile mazot fiyatlarından dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Üretim yapmanın neredeyse imkansız hale geldiğini ve önümüzdeki yıl tarlalarını ekemeyeceklerini ifade ettiler. Çiftçilerin bu sorunlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Genç, "Tarımın bel kemiği olan çiftçilerimizin bu denli zor durumda olması, ülkemizin gıda güvenliğini de tehlikeye atmaktadır. İktidarın acilen adım atması, taban fiyatlarını çiftçilerin lehine yeniden düzenlemesi ve girdi maliyetlerini düşürecek tedbirler alması gerekmektedir" dedi.

Yeşilhisar çiftçisi ve esnafı dertli

Genç, 'Esnafımız, borç yükü altında eziliyor'

Esnaf ve sanatkarların ise ekonomik dalgalanmalar ve artan maliyetler nedeniyle işlerinin olumsuz etkilendiğini, kredi borçlarını ödeyemediklerini ve bazı günler hiç satış yapamadan dükkanlarını kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Genç, "Pandemi sonrası toparlanma sürecinde yeterli desteği alamayan esnafımız, bugün borç yükü altında ezilmekte ve ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Hükümetin, esnaf ve sanatkarlarımızın bu zor günlerinde yanlarında olmadığını, aksine uyguladığı politikalarla onları daha da zor durumda bıraktığını görmekteyiz" şeklinde konuştu.