Yerlikaya'dan önemli uyarı: Kazaların yüzde 45,2'sini onlar karıştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de motosiklet ve motorlu bisikletlerle ilgili önemli bir uyarıda bulunarak toplam araçların yüzde 19,3'ünü oluşturan motosiklet ve motorlu bisikletlerin kazaların yüzde 45,2'sine karıştığını belirtti. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Yerlikaya'dan önemli uyarı: Kazaların yüzde 45,2'sini onlar karıştı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de trafikteki araçların yüzde 19,3’ünü motosiklet ve motorlu bisikletler oluştururken meydana gelen kazaların neredeyse yarısında motosiklet ve motorlu bisikletlerin olduğu görülüyor. Bu bilgiyi paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, oranın yüksekliğine dikkat çektiği açıklamasında, ‘Motosikletlerin karıştığı trafik kazalarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması için denetimlerimiz etkin ve yoğun bir şekilde devam edecek.’ dedi. 

Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerimizce 12-19 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılan denetimler hakkında da bilgi veren Yerlikaya, şu açıklamaları yaptı: 
‘2️ Milyon 645 bin 1️35 araç denetlendi.

Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 2️73 sürücüye işlem yapıldı.
Hız ihlalinde bulunan 
Hız ihlalinde bulunan 126 bin 597,
Periyodik muayenesi yaptırılmamış 27 bin 925,
Emniyet kemeri kullanmayan 20 bin 376
Sürücü belgesiz araç kullanan 18 bin 421,
 Zorunlu Mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 788 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte;
Toplam 4️66 bin 170 araca/sürücüye işlem yapıldı.
Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil.'