Yerli otomobile ilk sipariş Cumhurbaşkanı'ndan

Yerli otomobile ilk sipariş Cumhurbaşkanı'ndan
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasını gerçeğe dönüştürmesine şahitlik ettiklerini belirterek, dünyanın rekabetçi Türk markasıyla tanışacağını söyledi.
Bursa'da kurulacak olan ve 4 bin 323 kişinin çalışacağı tesiste 5 ayrı modelde yıllık 175 bin adet üretilecek olan yerli otomobil görücüye çıktı. İlk otomobil girişiminden 60 yıl sonra tüm hakları Türkiye'ye ait yerli otomobil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Gebze'de düzenlenen törenle tanıtıldı.

"İlk siparişi ben veriyorum"
Erdoğan, milletin bu araca sahip olmak için sabırsızlıkla beklediğini belirterek, “Milletimizin bu araca sahip olması için sabırsızlıkla beklediğini biliyoruz. Ön satış projesi bu anlamda başlatılabilir. Milletimizin ön satışta ortaya koyacağı taleple bu projeye sahip olacağını yürekten inanıyorum. İlk ön siparişi şahsım adına veriyorum. Bu süreç içerisinde ülkemizin 60 yıllık hayalini gerçekleştirenler adınız tarihe geçecek, gelecek nesiller sizin başarınızı konuşacaklar. Kendimize inandığımızda, güvendiğimiz de aşamayacağımız hiçbir engel bulunmuyor. Projede yer alan ekibi bir kez daha tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) çalışmaları sonucunda prototipi üretilen ve ilk otomobil girişiminden 60 yıl sonra tüm hakları Türkiye'ye ait olan yerli otomobil rüyası gerçek oldu. Gebze'de Bilişim Vadisi'nde düzenlenen törenle yüzde 100 elektrikli Türkiye'nin yerli otosu görücüye çıktı. İlk test sürüşünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı otomobil 5 ayrı modelde üretilecek. Bursa'da kurulacak olan ve 4 bin 323 kişinin çalışacağı, 300 nitelikli personelin de yer alacağı tesiste yıllık üretim kapasitesi 175 bin adet olacak. Projenin toplam sabit yatırım tutarı ise 22 milyar TL olduğu belirlenirken, otomobilin 2022 yılında seri üretime geçilmesi planlanıyor.