Yenilikçiler ile Gelenekçiler yarışmıştı! Abdullah Gül'den açıklama: Bizim neslin de ağabeyi!

Kayserili eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Saadet Partili Recai Kutan'ın vefatının ardından açıklama yaptı. Gül, bir dönem beraber yol yürüdüğü, daha sonra karşına rakip çıktığı Kutan ile ilgili olarak, 'Bizim neslin ağabeyi' ifadesini kullandı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Yenilikçiler ile Gelenekçiler yarışmıştı! Abdullah Gül'den açıklama: Bizim neslin de ağabeyi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi (SP) Kurucu Genel Başkanı, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan'ın hayatını kaybetmesinin ardından 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den açıklama geldi.

Abdullah Gül'den açıklama: Bizim neslin de ağabeyi!

Gül: Bizim neslin ağabeyi

Kutan'ın vefatının ardından eski Cumhurbaşkanı Gül, 'Bizim neslin de ağabeyi' ifadesini kullandı. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şunları söyledi: Her bakımdan örnek bir insan olan Recai Kutan Bey’in vefatını büyük bir teessür ile öğrendim. Erbakan Hoca’nın en yakın arkadaşlarından ve bizim neslin de ağabeyi olan Recai Bey’e Allah’tan rahmet dilerim. Mekanı cennet olsun.

Gül ve Kutan yarışmıştı!

Diğer yandan Gül siyasette Kutan ile yarışmıştı. Kapatılan Refah Partisi'nin yerine kurulan Fazilet Partisi, 2000 yılında kongre süreci yaşadı. Bu süreçte, AK Parti'nin temellerini atan ve Gül'ün de içerisinde yer aldığı 'Yenilikçiler' grubu ile, Necmettin Erbakan'ın yanında yer alan Kutan'ın da bulunduğu 'Gelenekçiler grubu yarışmıştı. Yenilikçiler'in Genel Başkan adayı Abdullah Gül iken, Gelenekçiler'in Başkan adayı ise bugün hayata veda eden Recai Kutan'dı. O dönem seçim, 633'e 521 Recai Kutan lehine sonuçlanmıştı. Ortaya çıkan bu sonuçların ardından  AK Parti'nin kuruluş süreci başlamıştı. 

Abdullah Gül kazanırsa onu devirmek güç olur

O dönem Fazilet Partisi Sakarya İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten şu an Gelecek Partisi Genel Başkanvekili olarak görev yapan Ayhan Sefer Üstün, kongre sürecine yönelik bir süre önce yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Yenilikçiler ile Gelenekçiler yarışmıştı! Abdullah Gül'den açıklama: Bizim neslin de ağabeyi!

Üstün'e göre 2000 yılında Recai Kutan'ın kazandığı kongrede, Erdoğan'ın son anda yaptığı manevra belirleyici oldu. Üstün, şunları söylemişti: Kongre öncesinde yaptığımız hesaplara göre Yenilikçiler olarak biz kazanıyorduk. Ancak kongrede farklı bir sonuç ortaya çıktı. Sonrasında yaptığımız çalışmalarla öğrendik ki, Recep Tayyip Erdoğan'ın etkisi altındaki İstanbul ekibi fikir değiştirdi ve Abdullah Gül'den yana oy kullanmadı. Çünkü 'Recai Kutan kazanırsa onu indirebiliriz ama Abdullah Gül kazanırsa onu devirmek güç olur' diye düşündüler. Abdullah Gül'ün lider olması istenmiyordu. 

Yenilikçiler ile Gelenekçiler yarışmıştı! Abdullah Gül'den açıklama: Bizim neslin de ağabeyi!