Yenidoğan Çetesi ile ilgili yeni gelişme!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ülke gündeminde geniş yer bulan İstanbul'daki 'yenidoğan çetesi' soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Yenidoğan Çetesi ile ilgili yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ulusal basının gündeminde geniş yer bulan Kayserili vatandaşların sosyal medya platformlarından tepki gösterdiği "yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'daki "yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22'sinin tutuklandığını ve bu şüphelilerle ilgili yargılama sürecinin devam ettiğini bildirdi.

CİMER'e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca 21 Mayıs 2023 tarihinde soruşturma başlatıldığını belirten Tunç, "Bu kapsamda bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22'si tutuklanmıştır. 47 şüpheli hakkında 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve 22'si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam etmektedir.

Diğer yandan, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Cumhuriyet savcısının tehdit edilmesi hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, gözaltına alınan 8 şüphelinin 5'i tutuklanmış ve 3'ü hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Bu soruşturma da çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir." dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan ilk açıklama

'Yenidoğan çetesi'yle ilgili Sağlık Bakanlığı'da ilk kez açıklamada bulundu. Bakanlık sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Kamuoyunda “yenidoğan çetesi” adıyla bilinen, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen kişilerle ilgili olay, Mayıs 2023’te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen bir operasyonla tespit edilmiş, cezai işlemler yapılmış ve konu adli makamlara iletilmiştir.

Sağlık Bakanlığımız tarafından söz konusu hastanelerin faaliyetleri hakkında başlatılan inceleme sonucu hukuki yaptırım süreçleri devreye alınmıştır. 

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak özveriyle görevini yerine getiren, insanların hayatını kurtaran ve şifa dağıtan sağlık çalışanlarımızın insanlık dışı davranışlarda bulunan kişiler sebebiyle töhmet altında kalmasına izin vermeyeceğiz. Yargıya intikal etmiş sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız."