Yeniden Refah'tan aldıkları oyların ardından açıklama

Kamuoyunda önemli bir atak yapması beklenen Yeniden Refah Partisi (YRP) ile ilgili son gelişmeler Olay Türk TV ekranlarında konuşuldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Yeniden Refah'tan aldıkları oyların ardından açıklama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yerel seçimler için partilerde heyecanlı bekleyiş sürerken Anadolu Ajansı açılan sandık ve oy oranını paylaştı. Resmi olmayan verilere Kayseri’de yüzde 9,4 sandık açıldı. Açılan oylarda Cumhur İttifakı’nın adayı Memduh Büükkılıç’ın oyu yüzde 39,8, Yeniden Refah Partisi adayı Abdullah Özkiriş’in oyu yüzde 17,5, İYİ Parti adayı Kazım Yücel’in oyu yüzde 13,8, CHP adayı Murat Molu’nun oyu yüzde 12,9 ve Saadet Partisi adayı Mahmut Arıkan’ın oyu yüzde 4.6 olarak açıklandı. 

Resmi olmayan verilere göre açıklanan oranların ardından Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı Abdullah Turaç Olay Türk TV ekranlarına canlı bağlantıyla katıldı. 

Ekranlarımızda konuşan Turaç, iki ilçeden umutlu olduklarını ifade ederken, “Öncelikle bir seçimi daha atlatmış bulunuyoruz. Hayırlı olsun. Biz bu sonuçları bekliyorduk. Çalışmalarımız bunun üzerine devam etti. Yahyalı’dan güzel haberler bekliyoruz. Az bir oyla Kayseri’de ikinci parti olduğumuz görülüyor. Halkımız arayış içerisinde olduklarını gördük ve bize bir yönelim olduğunu gördük. Türkiye genelinde yükselişteyiz. Büyükşehir’de daha açılmamış sandıklar var göz ardı etmemek lazım.” dedi. 

Hacılar’dan bir sürpriz beklediklerini de konuşmalarına ekleyen Turaç açıklamasını şöyle sürdürdü, “Hacılardan sürpriz bekliyoruz. Heyecanla bekliyoruz ama aldığımız bilgilere göre Yahyalı ve İncesu’da önde gidiyoruz. Biraz beni hayal kırıklığına uğratan yerler oldu. Artık önümüze bakıyoruz.” 
 

Turaç'ın ardından konuşan Yeniden Refah Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özkırış, Kayseri'de oy oranının yüzde 25'lere kadar çıkmasını beklediğini söyledi. Özkırış, "Biz hep sahadaydık. Her yeri karış karış gezdik. Elimizden geldiğince her gönle girmeye gayret ettik. Görük ki insanlar tek alternatif olarak Yeniden Refah Partisi’ni görüyor. Bizim projelerimiz hazır. Bize gelen kağıtlara göre 17 civarında şuan. Ama ben bu aranın yüzde 25’lere kadar geleceğine inanıyorum. Bu seçim olmaz belki ama gelecek seçim Yeniden Refah Türkiye’de birinci parti olacak." diye konuştu.