Yeniden Refah Partisi 'kötü tablo'ya ortak olacak mı?

Ekonomide kötü bir tablo ortaya koyan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, 81 ilde kendi adayları ile seçime girecekleri ancak iyi bir teklif gelirse ittifak içinde yer alabileceklerini söylemesi üzerine, 'İttifaka girerek bu kötü tabloya ortak olur musunuz?' yönündeki soruya bakın nasıl yanıt verdi. Ayrıntılar Kayseri Olay olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Yeniden Refah Partisi 'kötü tablo'ya ortak olacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Gençlik ve Spor eski Bakanlarından Suat Kılıç, partisinin 31 Mart 2024 seçim çalışmaları kapsamında geldiği Kayseri’de Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kayseri’nin Milli Görüş Hareketi’nin iddialı olduğu illerden biri olduğunu ifade eden Kılıç, yeniden Refah Partisi olarak kendi bayrakları ve kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini ifade etti. Türkiye’nin sosyal ve ekonomik grafiklerinin önceki yıllardan daha kötü bir performans sergilediğini belirten Kılıç, Mayıs ayında enflasyonun pik yapacağını belirterek, bunun vatandaşların siyasi tercihlerini değiştireceğini belirtti. Kılıç,  “Enflasyonun 2024 Mayıs ayında en üst düzeye çıkması ve pik yapması bekleniyor. Pik yapması beklenen düzeyde Merkez Bankası Başkanı'na göre enflasyonun çıkacağı rakam yüzde 75. Asgari ücrete yüzde 50  oranında bir artış yapıldı. Fakat bu gece kötü haberi akaryakıt istasyonlarından aldık. Akaryakıta, litre başına, yaklaşık üç lira ilave ÖTV’den dolayı artış geliyor. Ve akaryakıt tüm kategorilerde yeniden 40 lira sınırının üzerine çıktı. Akaryakıta gelen bu ilave ÖTV iğneden ipliğe; portakaldan patatese, tüm tüketim mallarına ve mutfak harcamalarına en az yüzde 8-10 oranında zam olarak yansıyacaktır. Ulaşım giderleri, navlon harcamaları tamamen akaryakıta paralel artacak. Enflasyon yüksek. Faizler her geçen gün yükseliyor. Yükselen faizlerden dolayı insanlarımızın ne krediye dayalı konut alma hayali, ne krediye dayalı otomobil alma hayali kalmadı. Ev alma hayali kalmayan, konut sahibi olma hayali kalmayan, otomobil sahibi olma hayali kalmayan karı koca çift maaşla ancak evin kirasını ve zorunlu mutfak harcamalarını karşılayabilmek dışında hayaller kuramayan bir toplumun siyasi tercihlerinde değişimler olması kaçınılmazdır. Biz Siyasi tercihlerinde geçim darlığına, enflasyona, yüksek faizlere ve bitmek bilmeyen zamlara dayalı olarak değişimler yaşanacağını görebiliyoruz.” dedi.

Seçimlerin Sürprizi Yeniden Refah Partisi olacak!

Yeniden Refah Partisi olarak seçimlerin sürpriz partisi olacağını belirten Kılınç, vatandaşların tepkisinin sandığa yansıyacağını ve değişimin yaşanacağını söyledi. Ziyaret ettiği Yozgat, Sivas ve Kayseri’de iddialı olduklarını ifade eden Kılınç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Seçimin Türkiye genelinde sürpriz olacak, birçok il ve ilçemizde ise favori partisi durumundayız. Dolayısıyla adaylarımızdan, aday adaylarımızdan çok çalışmalarını, çok gayret etmelerini, teşkilatlarımızın da adaylarımızı kazanacağını bilerek belirlemelerini ve desteklemelerini istiyoruz. 31 Mart gecesinin topluma ve yorumculara medyaya göre sürpriz partisi bize göre çığ gibi büyümekte ve gelmekte olan partisi Yeniden Refah Partisi'dir. Bu gerçeği bir kere de Kayseri'de ifade ediyorum. Belli olan ve belirlenecek olan adaylarımıza bir kez de Kayseri'den dileklerimi iletiyorum. Ve vatandaşlarımızdan da bir isteğim var. İktidara mektup posta puluyla  gönderilmez. İktidara mektubu göndereceğimiz yer seçim sandığıdır. Zarf ,Yüksek Seçim Kurulu'ndan geliyor. Pusula Yüksek Seçim Kurulundan geliyor. Mühür pul yerine Yüksek Seçim Kurulu tarafından bize veriliyor. Yapacağımız şey mektubu yazmak, mührünü basmak, katlayıp zarfın içine koymak, sandığa atmak ve sayım tamamlandığında mektubun Ankara'da bizi yöneten hükümetin eline ulaşmasını sağlamaktır. Bu mektubun yerine ulaşması tercihlerdeki değişimin oranına bağlı olacaktır. Görüyor ve biliyoruz ki tercihleri değişen seçmenin artık alternatif partisi Refah Partisi'dir. İktidarın söylediği yeni bir şey yok. Bilinen muhalefet partilerinin de sorunlara herhangi bir çözüm önerileri yoktur. İktidar bildiğiniz gibi yönetmeye devam ediyor. Muhalefet partileri de kendi iç kavgalarından başkaldırıp topluma yeni bir öneri, yeni bir yol, yeni bir reçete öneremiyor. İktidarın da, muhalefetin de tek ve gerçek alternatifi Yeniden Refah Partisi'dir ve Yeniden Refah Partisi sürprizini 31 Mart günü sandıklarda yapacak. “

Evet, o kapı hala açık ama...

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kılıç, ittifak görüşmelerinde kendilerine nasıl bir teklif yapıldığı ve seçimlere neden ittifaksız girdikleri yönündeki soruyu da yanıtlayarak, “Tabii heyetler arasındaki diyalog zemini hala devam ediyor. Ama bu görüşmeler bir türlü neticelenemedi. AK Parti ile MHP arasında daha interaktif bir temas zemini sağlandı. Ve kısa sürede birbirleriyle büyük şehirleri, illeri, ilçeler bazında anlaşma sağlamış oldular. Ama Yeniden Refah Partisi'yle ilgili olarak daha eşitsiz bir yaklaşım geliştirilmiş olmalı ki, bize kabul edebileceğimiz bir teklif önerisi henüz gelmiş değil. İstanbul, Ankara ve İzmir'e yönelik destek, beklentisi karşısında da biz de bu illerdeki bazı ilçeler ya da başka iller nezdinde AK Parti tarafından yapılmış açık, net anlaşılır tartışmaya mahal bırakmayacak bir teklif henüz intikal etmedi. Dolayısıyla bu zeminde Yeniden Refah Partisi seçime karılma, katılma, hak ve selahiyetini kanunlar nezdinde bir siyasi parti olarak kendi adaylarıyla seçime girme hakkına sahiptir. Bu anlamda İstanbul ve Ankara'da da adaylarımızı belirleme çalışmalarımız zaten devam etmekteydi. Halen devam etmekte. Evet, o kapı hala açık ama AK Parti makul bir teklife gelmediğinden dolayı ve zaman da daraldığından dolayı biz kendi adaylarımızı açıklayıp seçim yarışına katılacağız” dedi. 

Yeniden Refah Partisi 'kötü tablo'ya ortak olacak mı?

Kötü tabloya ortak olacak mısınız?

Makul bir teklif gelmesi durumumda kendilerini çizdiği kötü tabloya ortak olmaya razı olup olmadıkları yönündeki soruyu da yanıtlayan Kılınç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Esasında ekonomiye ilişkin olumsuz verilerin hiçbirine ortak olmak akıllı ve makul değil. Ama eskilerin deyimiyle, siyasete 24 saat uzun bir süre ve müzakere bu siyaset sanatının önemli parçalarından biri. Elbette ki hiç kimsenin siyasi mirasına ve kötü yönetim örneklerine ortak olmanın, paydaş olmanın bir gereği yok. Eğer ki kazanabileceksek, milli görüş belediyeciliğini Türkiye'nin fazladan birkaç ilinde hayata geçirme ve insanlara bu anlamda rüştünü ispat etme imkanını bir kere daha yakalayabileceksek, bazı görüşmeler yapılabilir. Ama büyükşehir ve büyük ilçeler ölçeğinde makul önerilerde bulunulmadığı takdirde böyle bir ittifakın parçası olmanın zaten bir gereği yok. Yani Eğer ki kazanabiliyorsak kazandırmaya aday olabiliriz. Ama bize kazandıracak bir işbirliği teklifi işin içinde değilse, sadece kimin kaybedeceğinin belli olması adına bir işbirliğine girmenin, bir ittifakta yer almanın makul ve inandırıcı bir tarafı olmaz. Tabanımızda zaten ittifak isteyen değil, istemeyen bir çoğunluk var. Mevcut iktidar siyasetine karşı alternatif arayan milyonlarda da ittifakın içinde yer almamız değil, alternatif olarak dışında kalmamızla ilgili bir beklenti var. Dolayısıyla teşkilatın sesine de kulak veriyoruz. Sokağın sesine de kulak veriyoruz Bu arada bizimle ittifak yapmak isteyenlerin çağrılarına da kulak veriyoruz ama henüz kulağımızın beklediği şeyleri duymadık” diye konuştu.