Yeni Partinin Kayserili Genel Başkanı tarihi belgeleri paylaştı: Yetkisi yok!

Kuruluş çalışmaları devam eden Türkiye'nin yeni siyasi Partisi Kutlu Parti'nin Genel Başkanı, Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Yusuf Halaçoğlu'dan tarihi açıklama. Halaçoğlu, kimin için, neden 'Hüküm verme yetkisi yok!' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Yeni Partinin Kayserili Genel Başkanı tarihi belgeleri paylaştı: Yetkisi yok!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri eski Milletvekili ve aynı zamanda bir dönem Türk Tarih Kurumu Başkanlığı da yapan Prof Dr Yusuf Halaçoğlu tarihi belgeleri paylaştı.

İngilizlerin oluru olmadan hüküm verme yetkisi yok! 

Şu an kuruluş çalışmaları devam eden Türkiye'nin yeni siyasi partisi Kutlu Parti'nin Liderliğini de üstlenen Halaçoğlu, kimin için, neden 'İngilizlerin oluru olmadan hüküm verme yetkisi yok'  dedi. 

Yeni Partinin Kayserili Genel Başkanı tarihi belgeleri paylaştı: Yetkisi yok!

Onayı yeterli değildi! 

Milli mücadelenin dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919 ile ilgili olarak tarihi belgeleri paylaşan Prof Dr Yusuf Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı: Tekrar hatırlatayım. Atatürk Mustafa Kemal Paşa olarak 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktı. Bu tarih Millî Mücadele’nin başlangıcıdır. Mustafa Kemal’e Samsun’a gidip oradaki grupların elindeki silahları toplama görevi verildi. Ancak bunun için Padişahın onayı yeterli değildi, İngilizlerin de onayı gerekiyordu. Yani Padişahın İngilizlerin oluru olmadan hüküm verme yetkisi yoktu. İşte belgeleri…

Yeni Partinin Kayserili Genel Başkanı tarihi belgeleri yayınladı!

Diğer yandan Halaçoğlu, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan doğan güneşin bütün vatan topraklarını aydınlattığını söyleyerek, 'Can verildi, kan döküldü, toprak vatan oldu. Bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, ahirete göçen tüm ecdadımıza rahmetler olsun. 105. Yılı kutlu olsun.'  dedi.

Yeni Partinin Kayserili Genel Başkanı tarihi belgeleri paylaştı: Yetkisi yok!Yeni Partinin Kayserili Genel Başkanı tarihi belgeleri paylaştı: Yetkisi yok!