'Yeni Kurulacak Partiler Tabela Partisi Olur'

'Yeni Kurulacak Partiler  Tabela Partisi Olur'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, AK Parti’den ayrılan bazı isimlerin yeni parti kurma çalışmaları ile ilgili olarak, “Siyasette makam elde edememiş, varlığının bir artı katmayacağını düşündüğümüz insanların kuracağı parti tabela partisi olur. AK Parti zarar görmez” diye konuştu.

 AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, Olay Türk TV’de Gazeteci Mustafa Aydoğan’ın hazırlayıp sunduğu Dobra Dobra programına konuk oldu. Parti çalışmaları hakkında bilgi veren Okandan, merkezde tam bir uyum içerisinde olduklarını belirtirken, yeni kurulacak partilerin AK Parti’ye zarara veremeyeceğini, tabela partisi olmaktan öteye gidemeyeceklerini ileri sürdü.  Yerel seçim sonuçlarını da değerlendirerek, “Boş vaatler vererek halkımızı kandırmıyoruz 18 yılda neler yaptığımız ortada, 1200’ün üzerindeki Belediyelerden 900’ünü kazandık” dedi.  Okandan, bir Kayserispor sevdalısı olarak Kayserispor’un hiçbir zaman sahipsiz kalmayacağını söyledi.

“TAM BİR UYUM İÇİNDEYİZ “

AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan merkezde tam bir uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek,” Bu dava, bu yolda nefesimiz yettiği kadar çalışmaya devam edeceğiz “ dedi.

Okandan, “Yeniden Milletvekili adayı olmayı düşünüyor musunuz, İl Başkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna da, “ Siyasetin özünde her zaman gayret gerekir, yarın siyaseti bırakacakmış gibi nefsimizi oturtmamaya gayret ediyoruz, asla siyaseti bırakmayacakmış gibi de o azimle çalışmaya gayret ediyoruz. Şu anda çok güzel bir uyum içerisindeyiz, özellikle merkezde Şaban başkanımızın öncülüğünde, Melikgazi’de Gökhan başkanımız, Talas’ta Kerem başkanımız bizler Kocasinan’da gayret ediyoruz. 16 İlçemizin de tamamı bir dostluk, muhabbet ve gayret içerisinde, Allah birliği beraberliği bozmasın. Bir çok siyasi partide insanlar bir araya gelmekten imtina ederken biz AK Parti camiası olarak bir konu üzerinde bir araya gelip rahatlıkla istişare edebiliyoruz. Mesele halkın meselesi ise masaya yatırıp çözümü için gayret ediyoruz, şimdiye kadar bir talebimiz olmadı, bundan sonra da olmaz” cevabını verdi.

“SORUNLAR MASAYA YATIRILIYOR”

Her ay İl ve  ilçeler bazında danışma meclisi toplantılarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Okandan, “Bizim partimizin bir düsturu var, her hafta Salı günleri ilçe yönetim kurulları toplantımız gerçekleşir il koordinatörlerimiz bu programlara katılır, akabinde her ay danışma meclisi ilçeler bazında gerçekleşir bu katılımlara mahalle başkanlarımız dahil olur biz bunu daraltılmış olarak ve genişletilmiş olarak iki kısımda yaparız. Daraltılmış olanda mahalle başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve Belediye Meclis üyelerimiz dahil olur, mahallelerin sorunları dile getirilir orada gerek belediye başkanlarımız, gerek bizler, gerek milletvekillerimiz konu kime aitse notlarını alırlar çözüm üretmek için çaba harcanır ve akabinde dönüşünü sağlarlar. Aynı formatta İl Danışma meclisi toplantılarımız da coşkuyla geçer 16 ilçeden ilçe başkanlarımız, yönetim kurulu üyeleri katılır bu toplantılarda da özellikle bölgemizin, ilçelerimizin sorunları dile getirilir bunlar masaya yatırılır. Bu sorunlar ilgili birimlere yönlendirilir, çözümü noktasında gayret edilir” diye konuştu.

“MİLLETİN İRADESİNE HAR ZAMAN SAYGI DUYUYORUZ”

AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, ayrıca her ay Ankara’da düzenlenen İl Başkanları toplantısında da Kayseri’nin sorunlarının dile getirildiğini, teşkilat çalışmalarının nasıl yapıldığı konusuna da vurgu yaptı. 31 Mart yerel seçimleri hakkında ki görüşlerini ve bazı illerin kaybedilmesi konusundaki düşüncelerini de dile getiren Okandan, şunları söyledi: “Milletin iradesine har zaman saygı duyuyoruz. Şu da bir gerçek ki ayakları yere basmayan, boş vaatlerle de halkımızı kandırma peşinde de değiliz. Biz sadece oy almak adına ayakları yere basmayan boş vaatlerde bulunan bir parti değiliz, 18 yıllık süreç içerisinde AK Parti’nin memlekete neler kattığı ortada bugün 2002’nin Türkiye’si ile 2019’un Türkiye’si arasında çok büyük farklar var. Bizim de eksiğimiz vardır vatandaşın iradesine de saygı duymak lazım. Diğer partilerden de partimize geçen bir çok ilçemiz ve ilimiz var. Ortalama 1200’ün üzerindeki Belediye seçiminin 900’ünü yine Cumhur ittifakı üzerinden aldık. Kayseri bazında düşünecek olursak 16 ilçenin 15’ini ve Büyükşehir’i Cumhur ittifakı olarak aldığımız görülüyor başarılı olduğumuz ortada. AK Parti’nin oyu Kocasinan’da yüzde 57.4’ken şu anda yüzde 61.11 Cumhur ittifakı ile alındığını görüyoruz. Bu anlamda Sayın Ahmet Çolakbayraktar’ın son 5 yılda Kocasinan’a yaptığı hizmetleri görüyoruz”

“TABELA PARTİSİ OLUYORLAR”

Tarım ve Ziraat konusunda AK Parti’nin son 15 yılda ciddi teşvikleri olduğunu bildiren Okandan, Tarım Kredi Kooperatifi üzerinden, Ziraat Bankası üzerinden ve kalkınma ajansı üzerinden çok ciddi teşvikler olduğunu, sanayide de nitelikli iş yapanlara destekler sağlandığını vurguladı.

Gazeteci Mustafa Aydoğan’ın, “Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partiler AK Parti’nin oylarını etkiler mi?” sorusuna ise Okandan, şu cevabı verdi:  “AK Parti kurulduğu günden bu yana yakın tarihte  Abdullatif Şener olsun  bir çok siyasi mekanizmada yer almış kişilerin parti kurduğuna partilerinin de şu anda tabela partisi gibi olduğuna şahidiz. Burada siyasette makam elde edememiş, varlığının bir artı katmayacağını düşündüğümüz insanların tekrardan o hareketi başlatacağına inanmıyoruz. AK Parti zarar görmez.  Allahın izniyle milletimiz de buna gereken cevabı verir. Şu anda ciddi bir süreçten geçiyoruz, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sahada üstün bir başarısına şahit olduk Allah şehitlerimize gani, gani rahmet eylesin bizleri de şefaatinden nasiplendirsin. Diğer yanda diplomatik olarak Amerika ile Rusya ile yapılan görüşmelerden diplomatik olarak zaferle çıktığımıza inanıyorum, bu on yıllardır, yüz yıllardır görmediğimiz bir tabloydu bunlar hafife alınacak şeyler değil. Süreç ilerledikçe bu partiler açılır kapanır hiç önemli değil.”

“KAYSERİSPOR SAHİPSİZ KALMAZ”

AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, Dobra, Dobra programında Kayserispor ileilgili yaşanan tartışmalara da değinerek,  şu ifadeleri kullandı, “ Temennimiz her zaman Kayserisporumuz’un  iyi yerlerde olması, talihsiz bir takım mevzular yaşanmış olabilir ama inanıyoruz ki Kayserili hemşerilerimizin desteğini aldığı sürece ayakta kalacaktır. Bunun için gayret eden büyüklerimiz sağ olsunlar elinden gelen çabayı gösteriyorlar. Siyasette ve ticarette olduğu gibi sporda da belirli dönemlerde inişler, çıkışlar olabilir bunu da hoş görmek lazım. Ama inanıyoruz ki biz taraftar olarak takımımızın yanında olduğumuz sürece inşallah galibiyetler peşi sıra gelecektir.  Kayserispor sevdasını çocuklara, gençlere aşılamak lazım Başkan Hamdi Elcüman bu noktada üzerine düşeni yapacaktır, sonuna kadar arkasındayız.  Ben Kayserispor’un hiçbir zaman sahipsiz kaldığına inanmıyorum, inşallah lig’de daha iyi sonuçlar alır.” Haber Merkezi