Yeni bir kültür rotası için Erciyes'in güneyini işaret etti!

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Somut Kültürel Miras İhtisas Komitesi Üyesi Arkeolog Nezih Başgelen Develi'yi ziyaret ederek ilçenin yeni bir kültür rotası için potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Yeni bir kültür rotası için Erciyes'in güneyini işaret etti!

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Somut Kültürel Miras İhtisas Komitesi Üyesi Arkeolog Nezih Başgelen, Develi'nde yaptığı incelemelerin ardından ilçenin yeni bir kültür rotası için potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler'in daveti üzerine Develi'ye gelen Başgelen, Erciyes Dağı'nın güneyinde yeni bir destinasyon alanı oluşturulabileceğini ve Develi'ye özgü bir kültür yolu rotasının çizilebileceğini ifade etti.

Araştırmacı yazar Nezir Ötegen'in derlediği bilgilere göre, Kaymakam Yusuf Turan ve Belediye Başkanı Adem Şengül ile de görüşen Başgelen, Zile Mahallesi'ndeki kerpiç evler ve uygulama alanını, Yukarı Develi'deki Sivasî Hatun Camii ve tarihi askerlik şube binasını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemeler sırasında Mimar Murat Yıldırım, kerpiç ustası Halil Ayhan, NNY Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gözde Kuzu Dinçbaş'tan Zile kerpiç evleri ile ilgili envanter çalışmaları hakkında Prof. Dr. Osman Özsoy ile de Develi Turizm Odaklı Kalkınma Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.