Yedikaya'dan Enflasyon muhasebesi yorumu: Batmamak için mücadele eden firmaları batırır

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın uygulamalarına serbest muhasebeci ve mali müşavirler tepki gösterirken, Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Yedikaya 'Batmayan firmaları da batırır' diyerek Enflasyon muhasebesinin ekonomiye etkilerine dikkat çekti. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Yedikaya'dan Enflasyon muhasebesi yorumu: Batmamak için mücadele eden firmaları batırır
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın uygulamaları ile artan iş ve vergi yüküne karşı seslerini yükseltiyor. Ağustos ayının ilk günü tüm odalar Ankara’da düzenledikleri basın açıklaması ile tepkilerini dile getirirken dün de Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO), artan iş ve vergi yüklerine karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde bir eylem yaparak diz üstü bilgisayarını bakanlığın önüne attı.

Yedikaya'dan Enflasyon muhasebesi yorumu: Batmamak için mücadele eden firmaları batırır

Oda Başkanı Turgut Bahadır yaptığı açıklamada, ‘Yakında nefes alma vergisi getirirlerse hiç şaşırmayalım.’ ifadelerini kullandı.

Yedikaya uyardı!

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Yedikaya ise olayın farklı bir boyutuna dikkat çekti. İş yükünün artması ve enflasyon muhasebesinin yıl ortasında uygulanmasının güçlüğünün ötesinde ekonomiye vereceği zarara dikkat çeken Yedikaya, ‘Asıl tepki göstermesi gerekenler vergi mükellefleri, iş insanları... Çünkü güçlü sermayesi olanlar bu vergileri ödemeyecek. Küçük işletmeler, borcu borçla kapatan zar zor ayakta duran işletmeler ödeyecek. Bu durum, zorda olan batmamak için mücadele eden firmaları da batırır. Burada asıl seslerini yükseltmesi gereken de iş insanları…’ dedi. 
Uygulamanın mali müşavirlerle mükelleflerin işbirliğine de yıpratacağını belirten Yedikaya, bakanlığın konuyu oldubittiye getirdiğini ifade etti.