Osman ÇİFTCİ

'Özhaseki samimi ise…'

Osman ÇİFTCİ

Kayseri Milletvekilleri yıllardır birlikte hareket edemedi. Kayseri’nin hak ettiği yere gelmesinin önündeki en büyük engel de bu bence.
Peki bu kez olacak mı yoksa şehrin hayali olan bu beklenti güç savaşlarının kurbanı mı olacak ?
Birkaç gelişme var bu konuda…

1- AK Parti il başkanlığı döneminde diğer siyasi partilerin il başkanları ile bir araya gelme konusunda hamle yapan ama başarılı olamayan AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ile seçim öncesi canlı yayında milletvekillerinin birlikte hareket etmesini konuştuk çok olumlu sinyaller verdi.

2- AK Parti birinci sıra milletvekili Hulusi Akar’ın “Kayseri milletvekilleri ile bir araya gelelim” dediği kulislerde konuşuluyor. Ayşe Böhürler, Murat Cahit Cıngı ve Bayar Özsoy da bu şehir için iktidar muhalefet fark etmeksizin birlikte hareket fikrine karşı çıkmaz diye düşünüyorum.

3- MHP Kayseri Miletvekilleri İsmail Özdemir ve Baki Ersoy bu şehir için bir araya gelinecek dendiğinde geri durmaz…

4- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de Kayseri için birlikte hareket etmekten yanadır.

5- Bu konuda nasıl bir hamle olacak diye beklerken Kayseri siyasetinin yıllardır zirvesinde olan ve Kayseri Milletvekilleri ile birlikte hareket etme zemini oluşturmayı başaramayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bir açıklama yaptı.

6- Özhaseki, “Bu yeni dönem muhalefetteki arkadaşlar şehrimizi kötülemekten vazgeçsin. 10 milletvekilimiz kol kola girsin, ben de 11. milletvekili olarak çalışacağım.” dedi. 

7- Yıllardır zirvedeki konumuna rağmen Kayseri Milletvekillerini bir araya getiremeyen Özhaseki’nin “10 milletvekilimiz kol kola girsin” sözleri oldukça manidar.

8- Özhaseki’ye ilk cevabı Mahmut Arıkan vermiş. Arıkan’ın nezaket dolu tweet dizisini mutlaka okumanızı öneririm.

9- Özhaseki’ye Dursun Ataş ve Aşkın Genç ne der bilmem ama Bakan Mehmet Özhaseki bence 11. Milletvekili olarak değil de bu şehirden çıkmış Bakan olarak Kayseri’ye ne yapabileceğini planlasa  çok daha iyi olur. Bu şehrin eksiğini gediğini herkesten iyi biliyor.

10- Özhaseki, “10 milletvekilimiz kolkola girsin” çağrısında samimi ise Bakan sıfatıyla 10 milletvekili ile “Kayseri Zirvesi” başlatmasının önünde hiç bir engel yok… Yanılıyor muyum?

Yazarın Diğer Yazıları