Cafer ZENGİN

HAFTAYA DAMGASINI VURANLAR

Cafer ZENGİN

Susanlar, konuşanlar, bakanlar, atışanlar, atağa kalkanlar, şaşırtanlar, gönderme yapanlar, gönderenler, kızanlar, darılanlar, ellere var da bana yok mu diyenlerle işte size haftaya damgasını vuranlar…

 HABER: ELİTAŞ, “DARBECİLERE GÖĞSÜMÜ SİBER ETTİM”

 FETÖnün siyasi ayağına yönelik tartışmalar sürüyor. Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un açıklamaları sonrasında gündeme gelen isimler arasında yer alan AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, geçtiğimiz hafta dikkat çeken açıklamalara imza attı. Kendisine “siyasi ayak” imasında ya da göndermesinde bulunanlara sert çıkan ve “İftira” diyen Elitaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye’de otobüsün üzerine ilk çıkıp, milleti meydana döken kişi olduğunu da söyledi. “Darbecilere göğsümü siber ettim” diyen Elitaş, belli ki bu tartışmaların vazgeçilmez ismi olacak. Açıklamalarıyla Elitaş, haftaya damgasını vuran haberin baş kahramanı. Tartışmalar mı? Tabi ki takdir kamuoyunun.

OLAY: MHP’Lİ DEMİR, “ÇOK BÜYÜK PROBLEMLER VAR, KONUŞAMIYORUZ”

 Bir dönem Kayseri muhalif siyasetinin öncü ismiydi. Hatta il başkanlarından daha etkili siyaseti ile gündeme gelirdi. Kapatılan İl Genel Meclisi’nin öncü kuvvetlerindeydi. Özhaseki, Başkanın da döneminde siyasi rakip belalarındandı! Sonra Belediye Başkanı olunca biraz köşesine çekildi. Belli ki başkanlıkta dert daha çok, ama son Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir şeyler olmasa da bir şey oldu. Kimisi ittifak kapsamında kimisi başkanlık makamından ötürü dese de Halit Demir efsanesi geri döndü. Meclis’teki isyanı ile de sanki kısa süreliğine de olsa eski günlerine döndü. MHP Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, “Bir saat içine 70-80 madde sığdırıyoruz. Bu sağlıklı değil. Konulara hakim olmamız şart. Acele gidiyoruz. İlçelerimizin sıkıntıları ile ilgili hiçbir konuyu gündeme getiremiyoruz. Kırsaldaki ilçelerimizin problemlerinin çok çok çok çok büyük problemler var ve hiçbir arkadaşımız bu konuları gündeme getiremiyor” açıklamasıyla haftaya damga vuran olaya konu oluyor.

BELEDİYE BAŞKANI: AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR

Bu hafta belediye başkanları ne yapmış diye baktım, ancak rutin hizmetler dışında farklı bir çıkış yapan yok. 3 gün kar haberi bir gün kurs haberi , baklava ikramı, sonsuzluk kervanı! Sonra tam dükkanı kapatıp,bu alanı es geçecekken ne göreyim Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sigarayı bırakın çağrısı yapmış. Bu çağrıya karşılık kimse bana pas geç diyemez. Başkan Çolakbayrakdar, sağlıklı uyarı ve çağrısıyla bu yoklukta ve rutinleşm’iş haftada haftaya damgasını vuran Belediye Başkanı oluyor.

PARTİ: CUMHURİYET HALK PARTİSİ

CHP’de geçtiğimiz hafta kongre heyecanı yaşandı. İl Başkanı Ümit Özer ile rakibi eski Başkanlardan Mustafa Aslan yarıştı. Kongrenin kazananı Ümit Özer oldu ve mazbatasını alıp, yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Hal böyle olunca sosyal medya üzerinden tartışmalar da duruldu, birlik mesajları, ziyaretler CHP’de çoğaldı. Şimdi gözler Özer’in ikinci dönemine çevrildi. Bakalım Özer’in ustalık dönemi parti içi ve dışı siyasette, gündemde nasıl etki bırakacak?

SİYASETÇİ: MEHMET ÖZHASEKİ

Antalya’da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’ye, eşine ve beraberinde kazada yaralanan diğer isimlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

BÜROKRAT: CELALETTİN EKİNCİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, Kayseri temasları nedeniyle geçtiğimiz hafta diğer müdürlerin aksine yoğun bir gün geçiren Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’yi bu alanda ağırlıyoruz. Diğer müdürlerimizi de ilgili Bakanlar geldiğinde bu alanda ağırlarız.

İŞ İNSANI: MEHMET ÖZET

Geçtiğimiz yıl uğradığı silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybeden İş adamı Mehmet Özet, ölümünün birinci yılında Gesi’de mezarı başında anıldı. Ülkücü camianın sevilen isimlerinden olan Özet’i, farklı görüşlerden olan insanlar da mezarı başında dualarla andı, hatırladı, hatırlattı ve unutmadı.    

ESSİZ: İSMAİL ÖZDEMİR

AK Parti Milletvekili Hülya Nergis Atçı'yı tam haftanın sessizi seçecekken, çerkes peyniri tanıtımı ve aynı zamanda kadınların bu alanda iş sahibi olmasına yönelik desteği ile gündeme geldi. Hal böyle olunca bazılarının “yoğun yurtdışı programları nedeniyle” dediği MHP Milletvekili İsmail Özdemir, haftanın sessizi oluverdi.

ODA: KAYSERİ TİCARET ODASI

Aile şirketleri parçalanmasın diye mücadele eden Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, OSB’de bu yönde gerçekleştirilen toplantıda parçalanma meraklısı afacan kardeşlere, çocuklara yönelik yaptığı, “Aile şirketleri babaların vefatında sonra parçalanacak olursa, her manada küçülür ve bir süre rekabet edemez hale gelir” uyarısıyla Ticaret Odası’nı buraya taşıyor.

DERNEK: ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER DERNEĞİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi yeni yönetimini seçti. Ali Yavuz yapılan seçimin ardından bir süre ara verdiği Başkanlığa 4. kez geri döndü.

TARTIŞMA: EĞİTİMDE DAVET KRİZİ

Eğitim Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Kayseri programına davet edilmemelerine de tepki göstererek, "Eğitimin geleceğinin konuşulduğu toplantıda, eğitim sendikalarının çağırılmaması şık değil" dedi. Bakan’a kızan Kalkan, ayrıca merkezi bütçe eleştirisi de yaptı. Eğitimdeki hayırsever  desteğine dikkat çeken Kalkan, “Merkezi bütçeden daha fazla eğitim yatırımı bekliyoruz” diye konuştu ve Kayseri’nin merkezi bütçe yarasına dokundu.

SENDİKA: HAK-İŞ

Neymiş efendim, HAK-İŞ hükümete yakınmış, eleştirmezmiş! İşte size kapak dedirten isyan! Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kayseri’de böyle isyan etti: “İşsizlik oranları çok yüksek ve işsizlikte zirveyi gördük. Asgari ücret diliminde çalışanlar vergi dışı bırakılmalıdır. Kayıt dışı istihdam oranı düşeceğine, yükseliyor”

CEZA TAHTASI: AYIPLI MAL ÜRETENLER

Tarım ve Orman Bakanlığının açıkladığı ayıp listesinde yine Kayseri’den bazı firmalar yer aldı. İnsanların sağlığını ve şehrin adını, markasını hiçe sayan, zarar verenler bu hafta ceza tahtasında. 

HAFTANIN FOTOĞRAFI: İSTİŞARE…

Fotoğrafı MHP Milletvekili Baki Ersoy, paylaştı ve şunları yazdı: Kayserispor Başkanımız Berna Gözbaşı Hanımefendi ve Kapalıkale Taraftarlar Derneği Başkanı Ahmet Dirgenali kardeşimiz ile kulübümüz üzerine istişare ettik, inşallah bu hafta ile birlikte yükselişe geçen bir takım oluruz ümidiyle...Sevdamız Kayseri.

 SPOR OLAYI: KAYSERİSPOR’DA DENİZLİ ZAFERİ VE HESAP!

Kayserispor, Denizlispor deplasmanında uzun süredir beklenen 3 puanla döndü. Umarız bu önümüzdeki haftalar hep böyle devam eder ve takım üst sıralara çıkarak, düşme kabusundan sıyrılır. Tartışmalar mı? Hele takım ligde bi rahata erişsin, gerisine elbet gün gelir! Çünkü hesap ileri bir tarihe ertelenir. Hesap erteleyenler dile gelir zaar!

HAFTANIN ETKİNLİĞİ: BÜYÜKKILIÇ FENOMENLERLE BULUŞTU

Turizmde Ortadoğu pazarına yelken açan ve Erciyes’te, Arap fenomenlerle bir araya gelen Başkan Memduh Büyükkılıç, fenomen geleneğini bu yılda sürdürdü. Ne diyelim gelsin Arabın parası, olsun artık Erciyes’in karı!

HAFTANIN SÖZÜ: ŞEHİT ANNESİ, “ÇEYİZİN DİZİLİ KALDI KUZUM”

Suriye’nin İdlip kentinde rejim güçlerinin topçu atışı sonrası şehit olan beş askerden biriydi Uzman Onbaşı İbrahim Albayrak. Kayseri’de gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Şehit Annesi Güler Albayrak’ın, “Çeyizin dizili kaldı kuzum” feryadı yürekleri dağladı.

SÖZÜN ÖZÜ: PLATON

Kötülüklerin ilki ve en büyüğü, haksızlıkların cezasız kalmasıdır.

Yazarın Diğer Yazıları