Cafer ZENGİN

HAFTAYA DAMGASINI VURANLAR

Cafer ZENGİN

Yeni yıla girenler, eskisinden ne gördük ki yenisinden görelim diyerek girmek istemeyenler, atanlar, bakanlar, iddialaşanlar, tartışanlar, hesap soranlar, hesabı bekleyenler, susanlar, konuşanlar, oturanlar, kalkanlar, çalışanlar, yorulanlar ve bir arkadaşa bakıp çıkanlarla işte size haftaya damgasını vuranlar…

 HABER: KAYSERİ’İN 2020 UMUTLARI

Eski Yıl sona erdi, yepyeni bir yıl geldi. Haliyle umutlar yenilendi. Peki, 2020’den Kayseri’nin öncelikli beklentileri neler? Hadi yılan hikayesine dönen yeni yıl umutlarını belki o yıl bu yıldır diyerek, ilgililer için sıralayalım: Hızlı tren artık sözde kalmasın, gerçek olsun, Teşvik adaletsizliği bitsin, ilçeler kalkınsın, Milli, yerli, savunma sanayi yatırımları gerçeğe dönüşsün, ‘Kayseri için bir aradayız’ toplantısının 2’ncisi yapılsın, Havaalanı projesinin temeli atılsın, Lojistik köy projesi tamamlansın, Artık Kayseri’yi kimse FETÖ ile anmasın, İşsizlik ve sağlıkta kuyruklar bitsin, Erciyes’i, Kapuzbaşı’nı herkes görsün turizm gelişsin, Herkes tartışılan pastırmadan yiyebilsin ve Kayserispor kötü günleri geride bıraksın.

 OLAY: HASTALIKLAR SURİYELİLER NEDENİYLE Mİ ARTTI?

Kayseri’de acil servislerde hasta sayısı iki kart arttı. Sonra kamuoyunda “Daha önce hiç görülmeyen  ya da önlenen hastalıklar ortaya çıktı” dendi. MHP İl Başkanı Serkan Tok, bu konuyu akılla düşürdü ama ardından İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan dikkat çeken çıkışı yaparak, Sağlık Müdürlüğüne sordu, “Yıllardır görülmeyen hastalıklar ortaya çıktı, Suriyelilerin etkisi var mı?” diye. Bu sorunun ardından Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, konuştu ve “Suriyelilere bağlamak doğru değil, mevsimsel etkenler” dedi. Tarafların karşılıklı çıkışları daha çok tartışılacak Suriyeli mevzusu ile birlikte haftanın olayı.

BELEDİYE BAŞKANI: MEMDUH BÜYÜKKILIÇ

“2020 yılına Kayseri damgasını vuracak” dedi ve bununla da kalmayın üstüne üstülük bir de video çekti. Hal böyle olunca beklentileri yükseltti. Yıl sonuna kadar Başkanı dikkatle izlemenin coşkusuyla Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, iddiasızlık ve tekrar mevsiminde bu iddialı çıkışı ile haftanın belediye başkanı oluyor.

 PARTİ: SAADET PARTİSİ

Saadet Partisi’nde Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan da olmasa haber çıkacağı yok. Kendim için bir şey istemiyorum, inanın haftanın partisini bulmak bu dönemde çok zor yahu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretinde eşinin cepten tavla oyunu oynama sorununa çözüm bulan ve Cumhurbaşkanı sayesinde bu oyunu eşinin cep telefonundan sildiren şarkıcı Demet Akalın ile ilgili olarak “2019’un son günlerinde Demet Akalın’ın eşinin telefonda çok fazla tavla oynama problemini çözen Sayın Cumhurbaşkanı’nın 2020 yılında, işsizlik, eğitim, sağlık, ekonomi ve adalet konularında yaşanan problemleri de çözmesini bekliyoruz” çıkışı ile Arıkan, partisini bu alana taşıyor.

SİYASETÇİ: MEHMET ÖZHASEKİ

 “Son seçim canımızı sıktı” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel seçimlerde hem parti hem de Cumhur ittifakı olarak aldıkları oy oranlarına yönelik olarak konuştu. Daha önce “Parti olarak yüzde 45 oy aldık” ifadeleri ile dikkat çeken ve Kayseri’de MHP cephesi ile karşı karşıya gelen Özhaseki, bu kez parti olarak yüzde 44.5, cumhur ittifakı olarak da yüzde 52 oy aldıklarını açıkladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise MHP’nin oy oranını seçim sonrası yüzde 18.81 olarak açıklamıştı. MHP Milletvekili Baki Ersoy ise ittifak yaptıkları AK Parti’nin oyu yüzde 35 demişti. Partisinin oy oranından 9 ay sonra 5 puan düşe de Özhaseki, parti oyuna kendince sahip çıkan görünümüyle haftanın siyasetçisi.

BÜROKRAT: MUSTAFA ŞAHİN

 Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, bu alana demir attı. Ne yapalım, Müdür sahada. Gıda ekipleri ile birlikte bu kez balıkçılarda denetim yaptı. Biz sahada gördüğümüzü es geçmeyiz. Kıskanmayın sizler de sahalara dönün, görünün ve bu alandaki haklı yerinize alın sevgili bürokrat abiler.

 İŞ ADAMI: TAHİR NURSAÇAN

 Herkes mobilyadaki KDV indirimi coşkusuyla açıklama yaptı ve şen ola düğün şen ola türküsü çığırdı. Bu coşkunun arasına “ellere var da diğer sektörlere yok mu?” diyerek, “Bu indirim güzel, ama  diğer sektörleri de kapsasın”  ifadesiyle “pırlantadaki KDV’sizlik isyanını ve adaletsizliğini de az kalsın gündeme getirecekti!” dedirten OSB Başkanı Tahir Nursaçan, haftanın iş adamı oluyor.

 SESSİZ: MİLLETVEKİLİ İSMAİL ÖZDEMİR

 Dış politika tamam da iç politikada son günlerde pek yok MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir. Dış politikada uzun konuşan ama iç politikada kısa kesen görünümüyle Milletvekili Özdemir, partili diğer Milletvekili Baki Ersoy mu vatandaş aleminde çıtayı yüksek tutuyor! ondan mıdır acep  bilinmez, ama haftanın sessizi.

ODA: SANAYİ ODASI

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Allah işverenin de, işçinin de yardımcısı olsun açıklamasıyla”  uçan TÜİK’in ekonomik göstergelerini özetledi. Bize de yazan ve okuyan olarak bu özete “Amin” demekten başka bir söz bırakmadı. KAYSO Başkan Büyüksimitci ile haftanın odası.

DERNEK: BÜNYAN DOSTLARI GRUBU DERNEĞİ

Geçtiğimiz hafta bir okuyucumuz dert yandı. Hep merkezdeki dernekleri, etkinlikleri vs. yazıyorsunuz diye. Baktık aynaya doğru söylüyor. Sonra araştırdık etrafı, vardı da yazmadık mı diye…Gördük onları güzelim memlekette. Milli Mücadelenin 100. yılında 20 km yürüyüş yaparak, Gazi Mustafa Kemal ve Heyeti Temsiliye'nin Bünyan'a gelişinin 100. yılını kutlayan Bünyan Dostları Grubu Derneği, bu anlamlı etkinlikleri ile haftanın derneği oluyor.

 TARTIŞMA: AK PARTİ VE CHP ARASINDA ÖZHASEKİ TARTIŞMASI

Haftaya damgasını vuran tartışma AK Parti ve CHP arasındaki Özhaseki tartışması oldu. CHP, Özhaseki’ye karşı eski AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat’lı gönderme yaptı. Bu atak üzerine AK Parti de CHP’ye, ‘Özhaseki’yi yedirmeyiz, Bizim Özhaseki gibi bir değerimiz var” cevabı verdi. AK Parti’den, daha sonra CHP’ye ‘yahu neden bu tepkiyi göstermek için 5 gün beklediniz, gecikmeli, taahhütlü iade ediyoruz” dendi. İade kabul edildi mi, bilinmez ama bu tartışmada aklıma bir şey takıldı, yahu CHP daha önce de Özhaseki’yi çok eleştirdi, tepki gösterdi. Hatta Hitler, Goebbelsler, sucuklar havada uçuştu. AK Parti neden Özhaseki’yi gecikmeli sahiplendi? Demek ki partilerdeki kongre süreçleri ile çok şey değişti!

 SENDİKA: ARANIYOR!

Sevgili okuyucular, mevsimsel mi dersiniz, 3G yani gar, gış, gıyamet mi dersiniz? Ne derseniz deyin, ancak ekiplerin tüm aramalarına karşın rutin dışında bu haftaya damgasını vuracak sendika bulunamamıştır. 

CEZA TAHTASI: SIZLATMIYOR MU VİCDANLARI?

Neler oluyor, böyle? Geçtiğimiz hafta Kayseri’de 3 intihar girişimi yaşandı. Allah’tan olumsuz bir şey olmadı. Sizce ortada düşündüren bir tablo yok mu? En son İstanbul’da bir üniversite öğrencisinin de “yemek kartımda 1 lira 40 kuruş var” notunu yazıp, işsizliğe isyan etmesi, ekonomik tabloya dikkat çekmesi ve ardından intihar etmesi sızlatmıyor mu vicdanları? Önemli sorunlar var memlekette, kanayan yara ve acil çözüm bekleyen…

HAFTANIN FOTOĞRAFI: NAKLİYECİ İSYANI

Sorunlarına çözüm isteyen Nakliyeciler, sokağa çıkıp, yol kapatma eylemi yaptı! Bu eylemin ardından geçici çözüm olarak Haziran 2020 işaret edildi. Haziran’da dertler biter mi bilinmez ama Nakliyecilerin eylemi haftanın fotoğrafı.

SPOR OLAYI: KİM BU ‘ADAMIZ’ DİYE ORTADA GEZENLER?

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy,  Kayserispor’da önceki dönemde usulsüzlüklerin yapıldığını öne sürerek, mevcut Başkan Berna Gözbaşı’na sahip çıktı. Ersoy, “Kayserispor’umuz için geldiği günden bugüne kadar ‘Sponsorluk paralarını alıp kayda girmeme dahil birçok usulsüzlüğü olan ve ‘Adamız’ diye ortada gezenlere’ inat şeffaf bir yönetim anlayışı ile mücadele veren Berna Başkanın bizde yanındayız. Kayserispor düşmeyecek.” tepkisiyle haftanın spor olayına imza attı.

 HAFTANIN ETKİNLİĞİ: MELİKGAZİ’DE AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ

Muhtarlarla, Meclis üyeleriyle, belediye çalışanları ile ağaçlandırma seferberliği başlatan Melikgazi Belediyesi’ni, yeşile hasret günümüzde bu anlamlı etkinlikle bu alanda ağırlıyoruz.

HAFTANIN SÖZÜ: KTB BAŞKANI RECEP BAĞLAMIŞ

 Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, pastırma mücadelesini sürdürüyor. Bağlamış, geçtiğimiz hafta “Şimdi Kastamonu düşünsün” dedirten çıkışı ile dikkat çekti: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, özel Kayseri pastırması ikram ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız kağıt gibi doğranmış pastırmamızın lezzetini çok beğendi. Kayseri’den usta götürerek, pastırmanın en tazesini kağıt gibi doğrattık. Cumhurbaşkanımızın pastırma fikrinin değiştiğini düşünüyoruz”

 SÖZÜN ÖZÜ: KONFÜÇYÜS

İyi idare edilen bir ülkede yoksulluk utanılacak bir şeydir. Kötü yönetilen bir ülkede zenginlik utanılacak bir şeydir.

Yazarın Diğer Yazıları