Cafer ZENGİN

HAFTAYA DAMGASINI VURANLAR...

Cafer ZENGİN

Uzun zaman oldu, haftaya damgasını vuranlara ara vereli. Baktım memlekette atanlar, tutanlar, bakanlar, susanlar, kaşıklayanlar, çatallayanlar, kısık sesle isyan edenler, gür sesle dile gelenler, atışanlar, tartışanlar, köşeyi dönenler, dönmek için yol arayanlar çoğaldı, o vakit haftaya damgasını vuranlar yine başladı.

 HABER: KAYSERİ’DE SUYA ZAM GELDİ  

Ekonomik sıkıntılarla birlikte vatandaş geçim derdinin peşindeyken bir zam haberi de Kayseri’den geldi. Allah’ın suyuna Maliyetler, yatırımlar vs dendi ve suya merkezde 19.80, kırsalda ise yüzde 55 oranında zam geldi. Su konusunda büyükşehir yasası kırsala iki beden büyük geldi. CHP ve İYİ Partili Meclis üyeleri zamma karşı çıktı amma nafile. Talep oy çokluğu ile geçti. Şimdi ne mi olacak? Su da kısılacak, tasarruf tavan yapacak, zamla yaşamaya alışılacak. Başka yolu yok! Bir de her su zammı sonrası “Allah'ın suyuna para mı olur?” sözlerini hatırlatanlara seslenmek isterim. Artık, bunu irdelemeyin. Demek ki istenirse oluyor’muş!

 OLAY: İYİ PARTİ STANDINA VE PARTİ BİNASINA SALDIRI

Sebebi ne olursa olsun ya da kim yaparsa yapsın siyasette artık hoş görü ve sevgi dili hakim olmalı. İnşallah bu tür saldırılar bir kez daha yaşanmaz. O zaman çözüm ne fikirler tartışsın. Çünkü kaba kuvvetle yol alınmaz. Bana göre sana göre şiddetin de tanımı olmaz. Hep birlikte bu olaylar ortak dille kınanmalı.

 BELEDİYE BAŞKANI:  MEMDUH BÜYÜKKILIÇ

Hani Kayseri’de yılan hikayesi konuları var. Hızlı tren, havaalanı terminali ve bir de raylı sistem Talas anayurt hattı! İşte geçen hafta bu konuda bol kredili bir gün yaşandı. Eski Başkan Mehmet Özhaseki döneminde “Hayırlı olsun” denilen ancak çalışmalara başlanamayan, yine eski Başkan Mustafa Çelik döneminde ise “96 milyon 750 bin TL bütçe ayrıldı ve 2018 yılının ikinci yarısı iş başlayacak” denilen Talas Anayurt Raylı Sistem Hattı için bir gelişme de yeni başkan Memduh Büyükkılıç döneminde yaşandı. Başkan Büyükkılıç, “30 milyon avro kredi sağlandı ve çalışmalara kısa süre başlayacağız” dedi. Ne dersiniz? Bu kez tamam mı, devam mı? Sonuç ne olacak, çalışmalar ne zaman başlayacak merak konusu ama 5 yıllık bilmeceyi şimdilik çözen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, haftanın belediye başkanı.

PARTİ: CUMHURİYET HALK PARTİSİ

Mahalle delege seçimlerinde ortaya çıkan tartışmalar, sosyal medya üzerinden hesaplaşmalar, facebook’a, twitter’a sataşmalar, fotoğraflar, seçimlik tutanaklar, şiirler, şarkılar, pozlar, maviler, beyazlar ile fazla demokrasiyi en ucuna kadar yaşayan CHP’de yaşananlar haftaya damgasını vurdu.

SİYASETÇİ: AK PARTİ İL BAŞKANI ŞABAN ÇOPUROĞLU

Olay Türk TV’de yaptığı patates, soğan ve poşet açıklamasıyla haftanın en dikkat çeken siyasetçisi AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu oldu. “25 kuruşluk poşet, patates ve soğan fiyatları oylarımızı düşürdü” diyen ve siyasetin en basit hesaplaşma formülünü ortaya koyan Çopuroğlu, samimi isyanı ile haftaya damgasını vuran siyasetçi oldu.

 BÜROKRAT: TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ MUSTAFA ŞAHİN

Son aylarda ayıplı listede yer alan Kayserili bazı firmalarla ilgili tartışmalar sürerken iş başa düştü diyerek gıda denetimine çıkan Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, haftaya damgasını vuran bürokrat oluveriyor.

 İŞ ADAMI: SEDAT KILIÇ

İnşaat sektöründe yaşananları, bazı gazlı açıklamalara ve açıklayıcılara rağmen “Sektör en dibi gördü” diyerek özetleyen İş adamı Sedat Kılıç, bu alanda yer almaya hak kazanıyor. Bu arada faizler indi mi?

 SESSİZ: ESKİ CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL

AK Parti’den istifa eden Ali Babacan’ın yeni parti konusunda yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Babacan, kamuoyunda merak edilen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konusuna son noktayı koydu. Gül’ün kendilerine destek verdiğini ifade eden Babacan, “Ayda bir buluşuyor ve bilgi ve tecrübesinden yararlanıyoruz” dedi. Bu açıklamalar sonrasında gözlerin çevrildiği isim bu hafta sessizdi…

 ODA: KAYSERİ TİCARET ODASI

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy’un vergi isyanı haftaya damgasını vurdu. Gülsoy, odanın meclis toplantısında bu kez eleştirileri ile dikkat çekti. Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı’yı karşısında bulunca ‘Biz söylüyoruz ama ilgililer duymuyor, bir de siz müsait olunca söyleyin belki duyarlar’ dercesine konuşan Gülsoy, "Vergi almakta kartal gibi olan devletimiz, vergi iadesi veya ihracat odaklı geri ödemelerde ise yavaş davranıyor" isyanı ile Ticaret Odası’nı haftanın odası yapıyor.

 DERNEK: BULUNAMADI!

Yok, bildiğiniz gibi değil. Aradık bu hafta bulamadık. Belki haftaya buluruz.

TARTIŞMA: NE OLCAK BU KAYSERİSPOR’UN HALİ?

“Kayserispor’un hali ne olacak?” sorusu kentteki öncelikli tartışma konuları arasında. Bu hafta kongre beklentisi vardı, ama olmadı. Belli ki zaman lazım birilerine…Oysa zaman nasıl su gibi akıp gidiyor, yoksa birileri yine Kayserispor’a selektör mü yapıyor? Benden söylemesi aynı hataları yapa yapa başarı elde etmek ya da elde edeceğini sanmak …….’dır. Boşluğu bu kez siz doldurun. Her şeyi benden beklemeyin.

 SENDİKA: TÜM-İŞ

Tüm-İş Konfederasyonu 2’nci Olağan Genel Kurulunu yaptı. Genel Başkan Mahmut Şahin, "Hiçbir hesabın ve kitabın içerisinde olmadık. Bu memleket öyle sendikacılar gördü ki, başka bir sendikaya geçen işçiyi işinden çıkarmakla tehdit eden…"  açıklamasıyla…

CEZA TAHTASI: MUSLUK CANAVARLARI

Kentte farklı noktalarda bulunan çeşmelerin musluklarına zarar verenler, açık bırakıp su israfına yol açanlar ve bunun yanında bu yönde hırsızlıklar gerçekleştirenler kamu adına büyük vebal altındalar ve aynı zamanda hak ettikleri ceza tahtasındalar.

 HAFTANIN FOTOĞRAFI: KAYSERİ’DE MEĞER MEDRESE VARMIŞ!

 “Âlimler ve Medreseler Birliği-İttihad-ul Ulema” adı altında faaliyet gösteren yapı tarafından Kayseri’de 5 yıl önce açıldığı belirtilen medresede 14 kız öğrenci için tören düzenlendi ve “Eğitim ve öğretimlerini tamamlayarak kazet (yani medreseden diploma alma manasında) almaya hak kazandılar” açıklaması yapıldı. Ortaya çıkan bu durum,  “Diyanet’in bundan haberi var mı, Diyanet’e rakip çıktı!” dedirtti.

SPOR OLAYI: MHP’Lİ ERSOY'DAN KONGRE RESTİ

Hafta içinde delege listesini bilmediklerini belirten ve 5 ay önce borcu 140 Milyon olan Kayserispor’un borcu 300 Milyona nasıl çıktı diyerek bu duruma tepki gösteren MHP Milletvekili Baki Ersoy, “Mali yönden geçmiş yönetimin ibra edilmesi durumunda destek vermeyeceğiz” resti ile galiba binlerin sesi, yoksa milyonların mı? Neyse mesaj anlaşıldı zaar, rakama gerek yok!

HAFTANIN ETKİNLİĞİ: TALAS BELEDYESİ VE FİLM FESTİVALİ

Anadolu Sinemacılar Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Talas Belediyesinin desteğiyle düzenlenen "7. Kayseri Film Festivali" haftaya damgasını vuran etkinlik oluyor.

HAFTANIN SÖZÜ: SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MAHMUT ARIKAN

“2000’li yıllarda Kayseri’nin meşhur STK’ları vardı, ama bugünlerde sesleri  çıkmıyor” diyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, “Neden çıkmıyor? O gün iktidar imkanları ile tanışamadıkları için daha bir dinamiklerdi.  Daha bir organiklerdi. Bugün organikliklerini  kaybetmiş, dışarıdan gelen gıdalarla beslendikleri için organikliklerin kaybetmişler” dedi.

SÖZÜN ÖZÜ: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

 "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin."

 

 

Yazarın Diğer Yazıları